Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat gebeurt er met mijn lening als ik mijn baan verlies?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat gebeurt er met mijn lening als ik mijn baan verlies?

U gaat er niet vanuit dat u uw baan verliest, maar toch is het goed om te weten wat er gebeurt als dat wel gebeurt.

De risico’s van geld lenen

Niemand kan u honderd procent garantie tegen werkloosheid geven. Zelfs met een contract voor onbepaalde tijd kunt u uw baan verliezen. Met een beetje geluk vindt u direct een nieuwe uitdaging, maar dit kan ook weken, maanden of zelfs jaren duren. In deze periode heeft u minder inkomen, terwijl uw maandelijkse lasten doorlopen. Ook de kosten van uw lening.

Daarnaast zijn er nog andere risico’s waar u mee te maken krijgt als u een lening afsluit. Denk hierbij aan het risico van arbeidsongeschiktheid en het risico van overlijden. Het risico van werkloosheid is echter het grootste risico bij het afsluiten van een lening.

De werkloosheidsverzekering

U kunt het risico van werkloosheid afdekken met een werkloosheidsverzekering. Met deze verzekering kunt u blijven voldoen aan de maandelijkse betaalverplichting van uw krediet. De meeste verzekeringen bieden een uitkering van twaalf maanden. U weet zeker dat u uw lening gedurende die periode netjes terug kunt betalen. Sommige werkloosheidsverzekeringen bieden een langere uitkering. Dit verschilt per verzekering.

Na de werkloosheidsverzekering

Heeft u de maximale uitkering ontvangen en heeft u nog geen nieuwe baan gevonden? Dan kunt u het beste in gesprek gaan met uw kredietverstrekker. U kunt samen tot een andere betalingsregeling komen, waar u wel aan kunt voldoen.

Blijf in ieder geval altijd met de kredietverstrekker communiceren. Alleen op die manier houdt u een gezonde relatie met uw kredietverstrekker en kunt u veel problemen voorkomen.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening