Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat gebeurt er wanneer ik een extra aflossing doe, wordt het maandbedrag dan lager of wordt de looptijd korter?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat gebeurt er wanneer ik een extra aflossing doe, wordt het maandbedrag dan lager of wordt de looptijd korter?

Wilt u uw vakantiegeld, eindejaarsuitkering, bonus of andere financiƫle meevaller gebruiken voor een extra aflossing op uw persoonlijke lening, dan kunt u hiermee de looptijd van uw lening verkorten of uw maandbedrag laten aanpassen.

Sneller aflossen met een extra aflossing

Voor uw persoonlijke lening betaalt u maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing. Lost u tussentijds extra af, dan verkort u daarmee in eerste instantie de looptijd van uw lening. Doordat het openstaande bedrag van uw lening kleiner wordt, betaalt u minder rente. Het bedrag waarover u rente betaalt is immers door uw extra aflossing gedaald. Omdat het maandbedrag gelijk blijft, neemt het aflossingsdeel toe. Daardoor lost u de lening sneller af en wordt de looptijd van uw lening korter. De extra aflossing zelf verkort de looptijd ook.

Maandelijks minder betalen met een extra aflossing

U kunt ook een extra aflossing doen om hiermee uw maandbedrag te verlagen. Omdat de bank uw maandbedrag niet automatisch aanpast, kunt u hiervoor contact opnemen met de bank en vragen naar de mogelijkheden voor een lager maandbedrag. De looptijd van de lening blijft dan gelijk, maar u betaalt maandelijks een lager bedrag voor uw lening.

Goedkoper uit met een extra aflossing

Een groot voordeel van een extra aflossing is dat u hiermee uiteindelijk goedkoper uit bent. U betaalt namelijk rente over een lager bedrag en dus minder rente over de gehele looptijd van de lening.

Extra aflossen kost u niets

U mag altijd boetevrij extra aflossen. De bank mag u hiervoor geen boete in rekening brengen. Heeft u geld over dat u kunt missen, dan is het in de meeste gevallen slim om dit te gebruiken voor uw lening. U mag zo vaak extra aflossen als u wilt.

Uw lening bij Ambtenarenlening

Ook op uw lening bij Ambtenarenlening lost u eenvoudig extra af zonder bijkomende kosten. Heeft u nog geen Ambtenarenlening, maar bent u benieuwd naar de mogelijkheden, vraag dan een vrijblijvende offerte aan. U betaalt bij Ambtenarenlening altijd de laagste rente van Nederland.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening