Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening

Om gratis een offerte van Ambtenarenlening aan te vragen, klik hier.

Wat gebeurt er wanneer ik een extra aflossing doe, wordt het maandbedrag dan lager of wordt de looptijd korter?

Wilt u uw vakantiegeld, eindejaarsuitkering, bonus of andere financiële meevaller gebruiken voor een extra aflossing op uw persoonlijke lening, dan kunt u hiermee de looptijd van uw lening verkorten of uw maandbedrag laten aanpassen.

Sneller aflossen met een extra aflossing

Voor uw persoonlijke lening betaalt u maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing. Lost u tussentijds extra af, dan verkort u daarmee in eerste instantie de looptijd van uw lening. Doordat het openstaande bedrag van uw lening kleiner wordt, betaalt u minder rente. Het bedrag waarover u rente betaalt is immers door uw extra aflossing gedaald. Omdat het maandbedrag gelijk blijft, neemt het aflossingsdeel toe. Daardoor lost u de lening sneller af en wordt de looptijd van uw lening korter. De extra aflossing zelf verkort de looptijd ook.

Maandelijks minder betalen met een extra aflossing

U kunt ook een extra aflossing doen om hiermee uw maandbedrag te verlagen. Omdat de bank uw maandbedrag niet automatisch aanpast, kunt u hiervoor contact opnemen met de bank en vragen naar de mogelijkheden voor een lager maandbedrag. De looptijd van de lening blijft dan gelijk, maar u betaalt maandelijks een lager bedrag voor uw lening.

Goedkoper uit met een extra aflossing

Een groot voordeel van een extra aflossing is dat u hiermee uiteindelijk goedkoper uit bent. U betaalt namelijk rente over een lager bedrag en dus minder rente over de gehele looptijd van de lening.

Extra aflossen kost u niets

U mag altijd boetevrij extra aflossen. De bank mag u hiervoor geen boete in rekening brengen. Heeft u geld over dat u kunt missen, dan is het in de meeste gevallen slim om dit te gebruiken voor uw lening. U mag zo vaak extra aflossen als u wilt.

Uw lening bij Ambtenarenlening

Ook op uw lening bij Ambtenarenlening lost u eenvoudig extra af zonder bijkomende kosten. Heeft u nog geen Ambtenarenlening, maar bent u benieuwd naar de mogelijkheden, vraag dan een vrijblijvende offerte aan. U betaalt bij Ambtenarenlening altijd de laagste rente van Nederland.