Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is BPM?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is BPM?

Gaat u een nieuwe auto kopen of leasen, dan krijgt u te maken met de term bpm. Dit is de afkorting voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen.

Bpm is de belasting die u betaalt bij het aanschaffen van een nieuw voertuig of bij het importeren van een auto of motor uit een ander land. Het is dus als het ware een aanschafbelasting. De hoogte van de bpm is afhankelijk van de CO2-uitstoot van het voertuig. Hoe meer het voertuig aan CO2 uitstoot, hoe hoger de bpm. Bij een tweedehands auto betaalt u de zogenaamde ‘rest bpm’. De hoogte hiervan is afhankelijk van de leeftijd van de auto.

BPM bij lease

Gaat u een auto leasen, dan betaalt u ook bpm. U hoeft dit niet als apart bedrag te betalen. De leasemaatschappij berekent de bpm door in de maandelijkse leaseprijs.

Omdat de bpm is gebaseerd op de CO2-uitstoot van het voertuig, verschilt de bpm per auto. Een schonere auto is goedkoper in de belasting. Het is daarom belangrijk om goed af te wegen welke auto u gaat leasen. U vindt de CO2-uitstoot terug op het energielabel van de auto.

Geen BPM bij elektrische auto 

Een belangrijke uitzondering op de bpm zijn elektrische auto’s. Leaset u bijvoorbeeld een Tesla of ander volledig elektrisch voertuig? Dan betaalt u geen bpm. Uw auto stoot immers geen CO2 uit.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening