Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is brondata?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is brondata?

Voordat u een lening af kunt sluiten, of bij het aanvragen van een offerte, moet u een aantal gegevens aanleveren. Deze gegevens zijn nodig om een goede beoordeling te kunnen maken of de lening die u aanvraagt, financieel haalbaar is. Het kan echter ook zijn dat u toestemming geeft dat er gewerkt wordt met uw gegevens uit brondata.

Waar geeft u toestemming voor?

Voor u als consument maakt het in feite weinig verschil of u nu uw gegevens aanlevert in de vorm van documenten of dat deze gegevens met brondata worden verzameld. De basis blijft namelijk hetzelfde. U geeft toestemming dat de kredietverstrekker of de tussenpersoon die de persoonlijke lening voor u aanvraagt, gegevens opvraagt om een compleet dossier te krijgen. En uw aanvraag daarmee kan beoordelen. Daaronder valt ook de informatie over uw inkomsten en uitgaven. In plaats dat u zelf de gegevens in het offertestadium digitaal aanlevert, worden de gegevens nu opgevraagd bij de partijen die een volledig beeld kunnen geven over uw totale inkomsten en uitgaven en uw eventuele schulden.

Bij wie kan brondata worden opgevraagd?

Er zijn verschillende partijen waar uw gegevens worden opgevraagd zoals de belastingdienst, het UWV, eventuele hypotheekverstrekkers, Mijnpensioenoverzicht.nl, het BKR en DUO. Ook bij MijnOverheid kunnen brondata worden opgevraagd.

Welke informatie blijkt uit brondata?

Zoals gezegd geven brondata een compleet beeld van uw financiƫle situatie. Aan de hand van het overzicht van het UWV is inzichtelijk wat uw maandinkomen is. De belastingdienst geeft niet alleen een goed beeld van uw belastbaar inkomen, maar kan ook informatie geven over bijvoorbeeld de hoogte van de kindertoeslag die u ontvangt. DUO informeert de kredietverstrekker over een eventuele studieschuld. Heeft u een leaseauto via uw werkgever dan is ook via brondata een opgave te verkrijgen van de leasebijdrage die u hiervoor betaalt.

Wat is het voordeel van deze brondata?

Uw aanvraag voor een lening wilt u het liefst natuurlijk zo snel mogelijk geaccepteerd hebben. Want hoe sneller deze geaccepteerd is, hoe eerder u over het geld beschikt. Het digitaal aanleveren van uw gegevens geeft u al de zekerheid van een snelle verwerkingstijd. Door gebruik te maken van brondata, verloopt het proces van het verzamelen van de benodigde gegevens nog sneller. Bovendien is het heel accuraat. Behalve het feit dat de gegevens actueel zijn, kunnen er ook geen fouten gemaakt worden tijdens het overnemen van bepaalde informatie of cijfers. Een foutloos dossier is natuurlijk sneller beoordeeld dan een dossier waar achteraf nog correcties in moeten worden aangebracht.

Vraag snel een berekening op voor uw lening

Bij Ambtenarenlening gebruiken wij de meest efficiƫnte manier om zo snel mogelijk een offerte te maken voor uw lening. Wij werken met verschillende aanbieders en kunnen u daarom altijd de laagste rente bieden. Vul online uw gegevens in en ontvang een persoonlijke offerte op basis van uw persoonlijke situatie.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening