Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is de boekwaarde?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is de boekwaarde?

Bij het leasen van een auto krijgt u te maken met de term boekwaarde. De boekwaarde is de waarde van het voertuig gedurende de lease. De exacte hoogte van de boekwaarde hangt af van hoeveel er tot op dat moment al is afgeschreven en de hoogte van de door de leasemaatschappij gedane investeringen, zoals aanpassingen of upgrades aan de motor.

Gedurende de tijd en door het gebruik van de auto, wordt de auto minder waard. Omdat de boekwaarde de waarde van de auto min de afschrijving is, loopt de boekwaarde gedurende de leaseperiode af. Het is dan ook geen vaste waarde. Hoe snel de boekwaarde daalt, hangt ook af van bijvoorbeeld het merk of type auto. De ene auto verliest sneller zijn waarde dan een meer waardevaste auto.

De leasemaatschappij verwerkt de afschrijvingskosten net als de kosten voor onderhoud en reparaties, in de maandelijkse leaseprijs.

Tegenover de boekwaarde staat de cataloguswaarde. Dit is de officiƫle nieuwprijs van de auto op de dag dat deze met kenteken wordt afgegeven. Deze waarde is veel stabieler dan de boekwaarde. Naarmate de leaseperiode verstrijkt, kan het verschil tussen boekwaarde en cataloguswaarde dan ook flink toenemen.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening