Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is de eigendomsoverdracht?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is de eigendomsoverdracht?

Bij het leasen van een auto kunt u naast de leaseovereenkomst te maken krijgen met het document voor de eigendomsoverdracht.

Eigendomsoverdracht bij lease

Wilt u een auto gaan leasen, dan is het verstandig eerst onderzoek te doen naar de verschillende leasemogelijkheden. Elke leasevorm heeft zijn eigen voorwaarden en dus zijn eigen voor- en nadelen. U kunt kiezen voor operationele lease of financiƫle lease. Bij operationele lease kunt u de auto aan het einde van het leasecontract kopen van de leasemaatschappij. Hiervoor tekent u een formulier voor eigendomsoverdracht.

Operationele lease en autoeigendom

Op het eerste gezicht lijkt operationele lease de goedkoopste vorm van lease. U betaalt maandelijks een bepaald bedrag en in ruil daarvoor kunt u in de auto rijden. Alle andere kosten, zoals wegenbelasting, onderhouds- en verzekeringskosten, zijn voor rekening van de leasemaatschappij en u brengt de auto daar aan het einde van het contract terug. Hoewel veel maatschappijen de mogelijkheid bieden om de auto uiteindelijk auto te kopen, bent u tijdens het leasen geen eigenaar van de auto geworden.

Financial lease en autoeigendom

De werkwijze bij financiƫle lease wijkt iets af van de werkwijze bij operationele lease. Bij financial lease is de lease auto juridisch gezien van de leasemaatschappij totdat u de laatste maandelijkse betaling heeft betaald. Tot die tijd is de auto echter fiscaal gezien wel van u. Dat wil zeggen dat u de lasten draagt. Bij deze vorm van lease wordt de eigendomsoverdracht vaak eerder in het proces al getekend. Deze wordt actief zodra de auto is afbetaald.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening