Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is de rente bij DEFAM?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is de rente bij DEFAM?

Wanneer u een DEFAM lening afsluit, kunt u rekenen op een aantrekkelijke rente. Hoe hoog deze precies is, hangt af van verschillende factoren en uw persoonlijke situatie. Een belangrijk element daarin is de zogenoemde ‘risicofactor’. Hoe hoger de bank het leenrisico inschat, hoe hoger de rente.

Rentebepalende factoren

Als u een lening wilt afsluiten, wilt u daarvoor de laagst mogelijke rente betalen. Banken werken met zogenaamde rentetreden bijvoorbeeld bij 5.000, 15.000, 25.000 en 50.000 euro. Dat betekent dat de rente bij een leenbedrag van 25.000 euro lager ligt dan bij 15.000 euro. De bank verdient aan een lening met een laag leenbedrag minder dan aan een lening met een hoog leenbedrag, terwijl de kosten voor de bank gelijk zijn. Dit compenseert de bank door een hogere rente te vragen. Het kan daarom voordeliger zijn om 25.000 euro te lenen dan 24.500, mits uw leencapaciteit dat toelaat.

Andere factoren die meespelen zijn onder andere uw woonsituatie, uw burgerlijke staat en uw dienstverband. Woont u in een koopwoning, bent u getrouwd en heeft u een vast dienstverband, dan zijn dit voor de bank gunstige factoren die het risico beperken. Daardoor kan de bank u een lagere rente vragen.

Laagste rente bij Ambtenarenlening

Bent u ambtenaar of semiambtenaar, dan krijgt u via Ambtenarenlening de laagste rente bij DEFAM. Bekijk de actuele rentetarieven van Ambtenarenlening.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening