Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is een annuïteitenlening?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is een annuïteitenlening?

Een annuïteitenlening is een lening met een vaste looptijd, vaste rente en vast maandbedrag. Een persoonlijke lening is een vorm van een annuïtaire lening.

Kenmerken annuïteitenlening

Een annuïteitenlening heeft enkele belangrijke kenmerken. Ten eerste heeft deze lening een vaste einddatum. Daardoor weet u precies wanneer u klaar bent met het afbetalen van uw annuïteitenlening. Dit biedt zekerheid en duidelijkheid. Ook uw maandlasten, die bestaan uit aflossing en rente, blijven gedurende de gehele looptijd hetzelfde. In het begin bestaat de maandelijkse afbetaling (annuïteit) voor het grootste gedeelte uit rente. Doordat u maandelijks aflost, dalen uw rentelasten. U betaalt immers rente over een steeds lager bedrag. Omdat het totale bedrag gelijk blijft, wordt het aflossingsdeel groter. Op de einddatum is de lening volledig afgelost.

Hoe werkt de annuïteitenlening?

Als u een annuïteitenlening afsluit, betaalt u iedere maand annuïteit. Dit bedrag bestaat uit aflossing en rente. De samenstelling van het bedrag dat u maandelijks betaalt, verandert iedere maand. In het begin betaalt u voornamelijk rente. Het aflossingsaandeel van de annuïteit is lager. Per maand verschuift deze samenstelling. Dit betekent dat u aan het einde van de looptijd minder rente betaalt en voornamelijk bezig bent met het aflossen van uw lening.

Omdat het rentedeel daalt, daalt ook uw fiscale voordeel gedurende de looptijd van de annuïteitenlening. In het begin heeft u veel renteaftrek, later heeft u minder renteaftrek. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden.

Voor- en nadelen van de annuïteitenlening

De annuïteitenlening heeft interessante voordelen. De belangrijkste zijn:

  • De bruto maandlasten van de annuïteitenlening blijven gelijk. U weet precies waar u aan toe bent.
  • In het begin van de looptijd profiteert u van veel renteaftrek.

Deze lening heeft ook nadelen:

  • In de eerste jaren lost u niet veel af. Dit komt doordat u voornamelijk rente betaalt.
  • In de laatste jaren betaalt u minder rente. Dit betekent dat u minder renteaftrek krijgt. De annuïteitenlening biedt aan het einde van de looptijd dan ook minder fiscaal voordeel.

Een annuïteitenlening via Ambtenarenlening

Wilt u graag een annuïtaire lening afsluiten, dan is een persoonlijke lening iets voor u. Als ambtenaar of semiambtenaar sluit u deze tegen de laagste rente van Nederland af bij Ambtenarenlening.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening