Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is een consumptief krediet?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is een consumptief krediet?

Er zijn verschillende soorten leningen. Een consumptief krediet is speciaal in het leven geroepen voor bestedingen die u doet als consument. U kunt de lening bijvoorbeeld gebruiken om een auto te kopen, maar ook om een boot aan te schaffen of een andere dure aankoop te doen. Ook kunt u het krediet afsluiten als u voor korte of langere tijd extra financiƫle ruimte nodig heeft. Bijna alle leningen die u af kunt sluiten als consument, vallen onder de noemer consumptief krediet, behalve de hypotheek.

Aflopend of doorlopend krediet

Er zijn twee soorten consumptieve leningen: het aflopend krediet en het doorlopend krediet. Een aflopend krediet moet u binnen een vooraf bepaalde looptijd terugbetalen. Bedragen die u eenmaal heeft afgelost, kunt u niet opnieuw opnemen. Naast de looptijd staan ook het leenbedrag en de rente vast. Een voorbeeld van een aflopend krediet is de persoonlijke lening.

Een ander soort consumptieve lening is het doorlopend krediet. Bij deze lening spreekt u met de kredietverstrekker een kredietlimiet af. Vervolgens bepaalt u zelf hoeveel u wilt lenen, maar ook wanneer u dit geld wilt lenen. Wel moet u rekening houden met uw kredietlimiet. Bij een doorlopend krediet kunt u eenmaal afgeloste bedragen later nogmaals opnemen, in tegenstelling tot bij een aflopend krediet. Een doorlopend krediet heeft daardoor geen vaste looptijd. Ook staat de rente niet vast. Deze kan dus stijgen en dalen.

LET OP: Sinds 1 maart 2022 is het niet meer mogelijk om een nieuw doorlopend krediet af te sluiten. Wel kunt u nog een persoonlijke lening afsluiten. Deze lening heeft bovendien een lagere rente dan het doorlopend krediet.

Vast of variabel consumptief krediet

De persoonlijke lening is een vast consumptief krediet. Het doorlopend krediet is een variabel consumptief krediet. Een vast consumptief krediet heeft een vaste kredietsom. Als u deze lening afsluit, weet u dus precies welk bedrag u van de bank krijgt. Een variabel consumptief krediet heeft geen vaste kredietsom. Wel heeft deze lening altijd een kredietlimiet. Dit is het bedrag dat u maximaal mag lenen.

De rente van een consumptief krediet

Sluit u een consumptief krediet af, dan betaalt u altijd rente. Deze rente bestaat uit verschillende onderdelen, namelijk rentekosten, overheadkosten, provisie, winstopslag en opslag voor het kredietrisico.

Voor u een consumptief krediet afsluit, krijgt u altijd te horen welke rente u voor deze lening moet betalen. Bij een lening met vaste rente verandert uw rentepercentage niet meer. Bij een lening met variabele rente kan het rentepercentage nog wel stijgen of dalen. Het is goed hier rekening mee te houden.

Consumptief krediet voor ambtenaren

Als (semi)ambtenaar kunt u tegen de laagste rente van Nederland een consumptief krediet afsluiten bij Ambtenarenlening. Ook als uw partner in de publieke sector werkt, komt u in aanmerking voor een Ambtenarenlening. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de mogelijkheden.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening