Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is een dienstverleningsdocument?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is een dienstverleningsdocument?

Als u een financieel adviseur of bemiddelaar benadert, is deze persoon verplicht u een dienstverleningsdocument te overhandigen voor, tijdens of na het eerste oriëntatiegesprek. Het dienstverleningsdocument is een belangrijk hulpmiddel bij het kiezen van een financiële dienstverlener. In het document leest u welke diensten de betreffende adviseur of bemiddelaar aanbiedt en wat u moet betalen. Ook lees u in het dienstverleningsdocument hoe onafhankelijk de specialist is.

Waarom een dienstverleningsdocument?

Het dienstverleningsdocument helpt u om de juiste vragen te stellen aan uw financieel adviseur of bemiddelaar. In het document leest u welke kosten u bij de betreffende specialist moet betalen en welke diensten u hiervoor krijgt. Het dienstverleningsdocument helpt u om goed door te vragen en misverstanden in de toekomst te voorkomen.

Verder helpt het dienstverleningsdocument u om financiële dienstverleners goed met elkaar te vergelijken. Weet u nog niet zo goed bij welke adviseur of bemiddelaar u aan wilt kloppen? Dan kunt u het document gebruiken om meerdere dienstverleners met elkaar te vergelijken.

Vier soorten dienstverleningsdocumenten

Afhankelijk van uw doel, zijn er verschillende dienstverleningsdocumenten. Ieder document is gericht op een ander onderwerp in de financiële advisering en/of bemiddeling.

  • De hypotheekaanvraag
  • Het opbouwen van vermogen
  • Het werkgeverspensioen
  • Het afdekken van risico’s

Wilt u een hypotheek afsluiten? Dan krijgt u een ander dienstverleningsdocument dan iemand die vermogen op wil bouwen.

De informatie in het dienstverleningsdocument

In een dienstverleningsdocument vindt u veel interessante informatie. U leest onder andere of er wordt geadviseerd en zo ja, of dit objectief gebeurt. Ook leest u of de adviseur of bemiddelaar contractueel verplicht is om voor bepaalde aanbieders te adviseren of bemiddelen. Uit deze informatie kunt u opmaken hoe onafhankelijk de adviseur of bemiddelaar is.

Verder leest u in het document welke kosten de adviseur of bemiddelaar gemiddeld per advies in rekening brengt. Door de kosten van diverse adviseurs en/of bemiddelaars met elkaar te vergelijken, vindt u de specialist met de laagste adviestarieven.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening