Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is een doorlopende SEPA-incasso?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is een doorlopende SEPA-incasso?

Als u een lening afsluit, bij Ambtenarenlening of een andere kredietverstrekker, betaalt u iedere maand een deel van deze lening terug. Dit is de maandelijkse aflossing. Ook betaalt u iedere maand rente. U kunt uw maandelijkse betalingsverplichting op diverse manieren voldoen. Eén van deze manieren is de doorlopende SEPA-incasso.

Wat is SEPA?

De afkorting SEPA staat voor Single Euro Payments Area. SEPA is een initiatief van de Europese Unie. Het wordt ook wel Europese incasso genoemd en is een systeem voor automatische incassobetalingen. Bedrijven kunnen SEPA gebruiken om betalingen te incasseren van rekeningen in Europa, waaronder ook Nederland.

SEPA is in het leven geroepen om betalingen binnen Europa gemakkelijker te maken. Het systeem is handig voor bedrijven, maar ook voor consumenten. Betaalt u iets met een doorlopende SEPA-incasso, dan hoeft u hier namelijk niet naar om te kijken. Het geld dat u maandelijks moet betalen, wordt automatisch van uw rekening afgeschreven.

Een doorlopende SEPA-incasso

Er zijn twee soorten SEPA-incasso’s, namelijk de eenmalige incasso en de doorlopende incasso. De eenmalige SEPA-incasso is een incasso die u eenmalig wordt opgelegd. U moet eenmalig een bepaald bedrag betalen en het bedrijf dat u moet betalen, stuurt u hier een incasso voor. De doorlopende SEPA-incasso wordt meerdere keren verstuurd in een bepaalde periode. Deze incasso wordt bijvoorbeeld gebruikt om maandelijkse betalingen te voldoen.

Sluit u een lening af, dan betaalt u iedere maand aflossing en rente. Betaalt u de aflossing en rente met een SEPA-incasso, dan wordt er iedere maand een bepaald bedrag van uw rekening afgeschreven. Hier hoeft u niets voor te doen. De doorlopende SEPA-incasso stopt als u uw lening heeft afbetaald.

De machtiging voor een SEPA-incasso

Uw kredietverstrekker kan niet zomaar geld afschrijven van uw rekening. U moet het bedrijf altijd machtigen eenmalig of doorlopend geld van uw rekening af te halen. Als u met uw kredietverstrekker afspreekt uw maandelijkse aflossing en rente met een SEPA-incasso te betalen, stuurt de kredietverstrekker u een machtiging. Pas als de kredietverstrekker uw machtiging heeft ontvangen, kan hij het geld van uw rekening afschrijven.

Wordt er doorlopend geld van uw rekening afgeschreven? Dan hoeft u uw kredietverstrekker niet steeds opnieuw te machtigen. De kredietverstrekker stuurt u een eenmalige machtiging voor alle afschrijvingen en als u hiermee akkoord gaat, wordt er periodiek een bepaald bedrag van uw rekening afgeschreven.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening