Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is een ESIC?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is een ESIC?

Als u een lening heeft gevonden die bij u past, kunt u een leenaanvraag indienen. U ontvangt dan een offerte van de kredietverstrekker. Hierin ziet u wat de kosten van de betreffende lening zijn en welke voorwaarden van toepassing zijn. Ook ontvangt u bij de offerte een ESIC-formulier.

ESIC: een korte introductie

De afkorting ESIC staat voor Europese Standaardinformatie Inzake Consumentenkrediet. Nederlandse kredietverstrekkers zijn verplicht het ESIC-formulier te verstrekken bij het aanbieden van een offerte. Daarom krijgt u dit formulier altijd bij een kredietofferte.

Het ESIC-formulier biedt u meer inzicht in de offerte die u ontvangt, zonder dat u allerlei kleine lettertjes moet lezen. Door het lezen van het ESIC-formulier, weet u precies wat voor lening u afsluit als u besluit met de kredietofferte akkoord te gaan. Ook maakt het ESIC-formulier het makkelijker om offertes van verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken.

De regelgeving rond het ESIC-formulier komt voort uit het Consumer Credit Directive, ook wel CCD of de Richtlijn Consumentenkrediet genoemd. Deze richtlijn zorgt ervoor dat in heel Europa exact dezelfde regels gelden voor consumenten die geld willen lenen.

Waarom een ESIC?

Het ESIC-formulier helpt u goed inzicht te krijgen in de lening die u af wilt sluiten, zodat u precies weet waar u aan toe bent als u de betreffende lening afsluit. Ook kunt u het ESIC-formulier gebruiken om leningen van verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Omdat het ESIC-formulier zo duidelijk is, maakt dit document uw vergelijking een stuk gemakkelijker en helpt het u de beste en goedkoopste lening te vinden.

De onderdelen van het ESIC-formulier

Het ESIC-formulier bestaat uit vijf onderdelen:

  1. De identiteit en contactgegevens van de kredietverstrekker. Heeft u contact met een kredietbemiddelaar, dan worden de identiteit en contactgegevens van deze partij hier ook genoemd.
  2. Een beschrijving van de belangrijkste kenmerken van de lening.
  3. De kosten van de lening.
  4. Een beschrijving van de overige juridische aspecten die voor het (afsluiten van het) krediet van belang zijn.
  5. Aanvullende gegevens in geval van verkoop op afstand.

Het ESIC-formulier is minder complex dan u denkt. Neem het formulier rustig door zodat u weet wat voor lening u afsluit en met wat voor partij u in zee gaat, als u met de ontvangen offerte akkoord gaat. Het ESIC- formulier zorgt er simpelweg voor dat u niet voor (onaangename) verrassingen komt te staan na het afsluiten van een lening.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening