Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is een flex en zeker lening?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
 • Geld lenen tegen de laagste rente
 • U kunt altijd boetevrij aflossen
 • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is een flex en zeker lening?

Een flex en zeker lening combineert de zekerheid van een vaste rente en looptijd van een persoonlijke lening met de flexibiliteit van een doorlopend krediet. Met deze lening profiteert u van de voordelen van beide leenvormen.

Sinds 1 maart 2022 zijn banken gestopt met het aanbieden van doorlopende kredieten, omdat de flexibiliteit van een doorlopend krediet te grote risico’s met zich meebrengt. Doordat afgeloste bedragen weer opgenomen kunnen worden, kan er steeds opnieuw geld worden geleend, ook als dat niet meer goed in het financiële plaatje past. Het ontbreken van een einddatum en fluctuerende rente, kan mensen met een doorlopend krediet onnodig in de financiële problemen brengen.

Vrijheid met minder risico

De flex en zeker lening biedt u zowel flexibiliteit als zekerheid. Heeft u tijdelijk extra geld nodig, dan kunt u met de flex en zeker lening flexibel geld opnemen. Na twee jaar kunt u alleen nog aflossen. U lost de lening in maximaal 120 maanden (10 jaar) af. Zo weet u zeker dat u ook weer van het krediet af komt en voorkomt u financiële problemen.

Van flexibiliteit naar zekerheid

Een flex en zeker lening bestaat uit 2 fases. In de eerste fase ligt de nadruk op flexibiliteit en kunt u onbeperkt geld opnemen tot uw maximale kredietlimiet. Daarna kunt u alleen nog aflossen en weet u zeker dat uw lening binnen 10 jaar is afgelost.

Eerste 24 maanden: Onbeperkt opnemen tot aan kredietlimiet

 • Gedurende de eerste 24 maanden kunt u onbeperkt geld opnemen van uw krediet tot aan de afgesproken kredietlimiet.
 • U betaalt een vaste rente over het opgenomen bedrag.
 • U betaalt een vast maandbedrag bestaande uit aflossing en rente. Hoe meer u uit het krediet opneemt, hoe groter het renteaandeel binnen uw maandtermijn en hoe lager het bedrag dat u aflost. Minder opnemen betekent dus meer aflossen.
 • U mag onbeperkt en boetevrij extra aflossen op uw lening.

Na 24 maanden: Aflossen met vaste einddatum

 • Na de eerste 24 maanden stopt de mogelijkheid om geld op te nemen. Het bedrag dat nog openstaat kunt u alleen nog aflossen.
 • U betaalt hetzelfde maandbedrag en dezelfde rente als in de eerste 24 maanden.
 • Doordat u alleen nog aflost, ligt de looptijd vast. De looptijd van de volledige lening bedraagt maximaal 120 maanden (10 jaar). Na de eerste flexibele 24 maanden heeft u dus nog maximaal 8 jaar de tijd om de flex en zeker lening volledig af te lossen.
 • U mag onbeperkt en boetevrij extra aflossingen blijven doen.

Rente is niet aftrekbaar

In tegenstelling tot een persoonlijke lening kunt u de rente van een flex en zeker lening niet aftrekken als u de lening gebruikt voor woningverbetering. Dit gold ook al voor het doorlopend krediet.

Wilt u de lening gebruiken voor het verbeteren van uw woning en profiteren van belastingaftrek? Dan kunt u hiervoor alleen de persoonlijke lening gebruiken.

Lening oversluiten naar Ambtenarenlening

Heeft u al een doorlopend krediet of persoonlijke lening en wilt u deze oversluiten naar een flex en zeker lening? Als ambtenaar of semiambtenaar kunt u uw lening tegen de laagste rente oversluiten naar een flex en zeker lening van Ambtenarenlening. Met een vrijblijvende offerte informeren we u over de mogelijkheden.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening