Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is een hercalculatiegrens?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is een hercalculatiegrens?

Bij het leasen van een auto ontvangt u een uitgebreid leasecontract van de leasemaatschappij. Hierin staan alle voorwaarden over betalingen, de afwikkeling van schade en wie waar  verantwoordelijk voor is. Ook vindt u hierin welke auto u ontvangt, in welke kleur en de eventuele extra opties en accessoires.

Tot drie maanden na het ondertekenen van het leasecontract kan de leasemaatschappij de prijzen nog veranderen. Bijvoorbeeld als de btw-voorwaarden veranderen of als de auto zelf duurder wordt. Dit zijn redenen voor een hercalculatie. De leasemaatschappij kan ook een hercalculatie uitvoeren als uw aantal gereden kilometers niet klopt met wat is afgesproken. Wijken de kilometers af binnen een bepaald percentage, dan betaalt u de afgesproken meerprijs voor extra gereden kilometers. Gaat u daar overheen, dan vindt een hercalculatie plaats waarbij de leaseprijs opnieuw wordt bepaald.

In het geval van veranderende prijzen of afwijkende kilometers kan het contract veranderd worden en de prijs worden aangepast. De hercalculatiegrens is dan als het ware de drie maanden of het percentage waarna een hercalculatie plaats kan vinden. Na drie maanden is het contract volledig gebonden en kan er niets meer worden aangepast.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening