Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is een kredietovereenkomst?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is een kredietovereenkomst?

Bij het afsluiten van een lening, wordt altijd een kredietovereenkomst opgesteld. Dit is een soort contract waar alle afspraken over uw lening in staan. Door de kredietovereenkomst te ondertekenen, geeft u aan dat u akkoord gaat met de afspraken die in de overeenkomst vermeld worden. Ook uw kredietverstrekker ondertekent de kredietovereenkomst.

De inhoud van een kredietovereenkomst

In een kredietovereenkomst staan alle gegevens en afspraken die betrekking hebben op de lening die u wilt afsluiten:

  • Uw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan uw naam, geboortedatum, adres en telefoonnummer.
  • De gegevens van de kredietverstrekker.
  • De lening die u afsluit. Dit kan een persoonlijke lening zijn, maar ook een hypotheek of een ander soort lening.
  • Het bedrag dat u leent.
  • Het bedrag dat u maandelijks aan uw kredietverstrekker terug moet betalen.
  • De rente van de lening.

Ook staan de voorwaarden van het gebruik en de terugbetaling van het krediet in de overeenkomst. De overeenkomst wordt afgesloten met een vak voor uw handtekening, inclusief datum en plaats van ondertekening.

De kredietovereenkomst ondertekenen

Een kredietovereenkomst is pas geldig als deze door beide partijen is ondertekend. Als u geld wilt lenen, moet u de overeenkomst ondertekenen en vervolgens terugsturen naar uw kredietverstrekker. De kredietverstrekker zal de overeenkomst ook ondertekenen. Hierna krijgt u uw krediet op uw rekening.

De duur van de kredietovereenkomst

De kredietovereenkomst is geldig tot de einddatum van de lening. Dit betekent dat de voorwaarden die in de kredietovereenkomst staan, gedurende de gehele looptijd van de lening van toepassing zijn. Pas als u uw lening helemaal heeft terugbetaald, zit u niet meer aan de kredietovereenkomst vast.

Let op: betaalt u uw lening niet op tijd terug? Dan blijft de kredietovereenkomst gelden. Ook als de einddatum van de lening al verstreken is. De kredietovereenkomst verloopt pas als u geen betalingsverplichting meer heeft bij uw kredietverstrekker.

De kredietovereenkomst annuleren

U heeft een kredietovereenkomst ondertekend, maar u bent hier toch niet helemaal tevreden mee. U wilt de kredietovereenkomst annuleren. Volgens de wet heeft u recht op veertien dagen bedenktijd na het ondertekenen van de kredietovereenkomst. Dit betekent dat u uw kredietovereenkomst kunt annuleren binnen veertien dagen, ook als u deze al heeft ondertekend.

Om de kredietovereenkomst te annuleren, stuurt u een aangetekende brief naar uw kredietverstrekker. Uw kredietverstrekker mag geen annuleringskosten rekenen als u uw kredietovereenkomst binnen veertien dagen annuleert. Uiteraard moet u het geld dat u van uw kredietverstrekker heeft ontvangen voor uw lening, wel terugbetalen. Ook betaalt u rente over de periode dat u het leenbedrag op uw rekening heeft gehad.

Laagste rente bij Ambtenarenlening

Bent u ambtenaar of semiambtenaar dan kunt u tegen de laagste rente van Nederland een kredietovereenkomst voor een persoonlijke lening afsluiten bij Ambtenarenlening. Een vrijblijvende offerte vertelt u meer over de mogelijkheden.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening