Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is een kredietverstrekker?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is een kredietverstrekker?

Als u een lening af wilt sluiten, krijgt u te maken met een kredietverstrekker. Een kredietverstrekker verstrekt leningen zoals hypotheken en persoonlijke leningen. Om een lening af te sluiten, gaat u een overeenkomst aan met een kredietverstrekker. De kredietverstrekker maakt het geld aan u over en u betaalt het maandelijks met rente terug.

Verschillende soorten kredietverstrekkers

Er zijn verschillende soorten kredietverstrekkers. Denk hierbij aan banken, maar ook aan ander soort bedrijven die leningen verstrekken aan consumenten. Daar komt nog bij dat u als particulier ook geld kunt lenen van een andere particulier, zoals een familielid of een vriend. In dit geval is dit familielid of deze vriend uw kredietverstrekker. Een kredietverstrekker is dus niet altijd een bedrijf, maar kan ook een persoon zijn.

De taken van een kredietverstrekker

Professionele kredietverstrekkers, ofwel banken en andere bedrijven die leningen verstrekken, hebben veel verschillende taken. Ze geven u niet zomaar geld, maar moeten eerst een goed beeld krijgen van uw financiële situatie. Op basis daarvan bepaalt de kredietverstrekker hoeveel geld u kunt lenen. Het is de taak van de kredietverstrekker u niet meer geld te lenen dan u terug kunt betalen.

Ook is een kredietverstrekker verplicht u duidelijke en volledige informatie te geven over het lenen van geld. Denk hierbij aan de voorwaarden van een lening, maar ook aan de risico’s. Een kredietverstrekker houdt zich dus ook bezig met het geven van voorlichting.

Een andere taak van een kredietverstrekker, is het raadplegen van de database van Bureau Krediet Registratie (BKR). Op basis van de informatie in deze database, bepaalt de kredietverstrekker of u wel of geen geld kunt lenen. Ook gebruikt de kredietverstrekker de informatie van BKR om te bepalen hoeveel geld u mag lenen.

De juiste kredietverstrekker kiezen

Het is erg belangrijk uw lening af te sluiten bij een goede kredietverstrekker. Dit is een betrouwbare partij die een voor u aantrekkelijke lening aanbiedt. Om de beste kredietverstrekker te vinden, kunt u diverse kredietverstrekkers met elkaar vergelijken. Hierbij kijkt u niet alleen naar de soorten leningen die de kredietverstrekkers aanbieden, maar ook naar de kosten en de voorwaarden.

Geld lenen bij Ambtenarenlening

Ambtenaren en (semi)ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening. Ambtenarenlening bemiddelt als kredietbemiddelaar voor ambtenaren bij verschillende kredietverstrekkers. Bent u werkzaam als ambtenaar, in het onderwijs of de zorg, vraag dan vrijblijvend een offerte aan op Ambtenarenlening.nl.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening