Let op! Geld lenen kost geld
Offerte aanvragen

Om gratis een offerte te ontvangen, klik hier.

Wat is een persoonlijke lening?

Heeft u extra geld nodig, bijvoorbeeld voor een verbouwing of de aanschaf van een auto? Dan kunt u een lening afsluiten. U kiest zelf wat voor soort lening dit moet zijn. Eén van de mogelijkheden is de persoonlijke lening. Op deze pagina leest u meer over dit krediet.

De persoonlijke lening: een korte introductie

De persoonlijke lening is een consumptief krediet. Dit is een krediet dat u gebruikt voor een consumptieve besteding. Sluit u een persoonlijke lening af, dan krijgt u het geleende geld direct op uw rekening. Over het bedrag dat u leent, betaalt u iedere maand rente. Ook moet u de lening iedere maand voor een deel aflossen. De bedragen die u heeft afgelost, kunt u niet opnieuw opnemen. Dit betekent dat u precies weet wanneer u van uw persoonlijke lening af bent. Ook de rente van de lening staat vast.

De persoonlijke lening wordt soms een autolening genoemd. Dit komt omdat deze lening vaak gebruikt wordt voor de aankoop van een auto. Toch kunt u deze lening ook gebruiken voor andere doeleinden. Denk hierbij aan de aankoop van een boot of de verbouwing van uw woning.

De voordelen van een persoonlijke lening

  • De lening heeft een vaste looptijd. U weet precies wanneer u van de lening af bent.
  • De lening heeft een vast maandbedrag. De maandelijkse kosten van de lening kunnen gedurende de looptijd dus niet meer veranderen.
  • De lening wordt direct uitgekeerd. Het bedrag dat u leent, wordt direct op uw rekening gestort na het goedkeuren van uw leenaanvraag.
  • Gebruikt u de lening om (een deel van) de verbouwing van uw koopwoning te financieren? Dan is de rente van de lening aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

De nadelen van een persoonlijke lening

  • U kunt de bedragen die u heeft afgelost, niet opnieuw opnemen. Dit maakt de persoonlijke lening minder flexibel dan het doorlopend krediet.

Laagste rente op Ambtenarenlening.nl

Vindt u de voordelen van de persoonlijke lening zwaarder wegen dan de nadelen? Dan kunt u ervoor kiezen dit krediet af te sluiten. Als ambtenaar of semiambtenaar doet u dat het voordeligst bij Ambtenarenlening.nl. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor uw mogelijkheden.