Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is een rekening courant krediet?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is een rekening courant krediet?

Heeft u extra geld nodig, dan kunt u kiezen voor het afsluiten van een lening. U moet daar echter verschillende stukken voor aanleveren voordat de lening rond is en u over het geld kunt beschikken. Heeft u het geld snel nodig, dan kan een rekening courant krediet een goede oplossing zijn.

Wat is een rekening courant krediet?

Een rekening courant krediet is een vorm van krediet die al heel lang door banken wordt aangeboden. Met een rekening courant krediet kunt u rood staan op uw bankrekening waardoor u altijd de beschikking heeft over extra geld. Een rekening courant krediet heet ook wel een kredietlimiet. U spreekt met de bank af tot welk bedrag u rood mag staan en kunt binnen deze limiet geld opnemen.

Rekening courant krediet of persoonlijke lening?

Een rekening courant krediet kan een snelle oplossing zijn als uw saldo onvoldoende is. Omdat uw bank u kent, kan het rekening courant krediet relatief snel geregeld worden. Wel doet de bank een BKR-toetsing om te checken welke andere kredieten op uw naam geregistreerd staan en welke limiet de bank u kan aanbieden. Ook wordt het rekening courant krediet bij BKR als krediet geregistreerd.

Over het saldo dat u rood staat, betaalt u rente. Deze is vaak erg hoog en ligt een stuk hoger dan de rente op een persoonlijke lening. De hoogte van de rente is afhankelijk van de kredietlimiet en varieert met de rentestand. Staat u vaak rood, dan is een persoonlijke lening een stuk voordeliger. Omdat de rente op een persoonlijke lening vast staat, weet u ook precies waar u aan toe bent.

Uw rekening courant krediet oversluiten

Heeft u extra geld nodig, maar wilt u minder betalen dan op uw betaalrekening, dan is een persoonlijke lening een goed alternatief. Met een persoonlijke lening krijgt u een bedrag op uw rekening gestort dat u naar eigen inzicht mag gebruiken. Hierover betaalt u een vaste rente en u betaalt de lening maandelijks terug via een vast maandbedrag dat bestaat uit rente en aflossing. De rente op een persoonlijke lening ligt een stuk lager dan op een rekening courant krediet. Een persoonlijke lening is dan ook een voordeliger alternatief voor uw kredietbehoefte. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bij Ambtenarenlening betaalt u de laagste rente van Nederland. Vraag daarom vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening