Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is een seniorenlening?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is een seniorenlening?

Iedereen die 60 jaar is of ouder wordt gezien als senior. In het verleden was het onmogelijk om op deze leeftijd een lening af te sluiten. Simpelweg omdat de risico’s veel te hoog zijn. Vandaag de dag ligt dat gelukkig anders en zijn er wel voldoende mogelijkheden. Met behulp van een seniorenlening kunt u ook op latere leeftijd iets financieren. Wat goed is om te weten, is dat hier wel strengere regels aan verbonden zijn. Een seniorenlening afsluiten is mogelijk tot en met 78 jaar.

De meeste mensen in Nederland gaan met pensioen wanneer ze een 67-jarige leeftijd bereiken. Dat betekent dat het salaris zal wegvallen waardoor het van belang is dat u genoeg pensioen moet hebben om een seniorenlening af te kunnen sluiten. Het aflossen moet immers wel lukken.

Welke vorm is de seniorenlening?

Wanneer u kiest voor een seniorenlening is dit vergelijkbaar met een persoonlijke lening. Als u een lening afsluit zal u het bedrag terug moeten betalen op een vooraf afgesproken termijn. Het maandelijkse bedrag evenals de rente staan vast waardoor u precies weet waar u aan toe bent.

Een seniorenlening afsluiten, wanneer kan dat?

Als u als 60-plusser een lening wilt aanvragen kunt u kiezen voor een seniorenlening. Om een lening te kunnen financieren is het van belang dat u iedere maand een vast bedrag kunt aflossen. Hoe hoog het bedrag is dat u kunt lenen hangt af van de hoogte van uw pensioen.

Welke voorwaarden gelden er bij een seniorenlening?

Omdat het voor geldverstrekkers een groot risico is om geld te lenen aan mensen met een hogere leeftijd, worden er strenge voorwaarden verbonden bij het aanvragen van een seniorenlening. De maximale leeftijd is 78. Verder heeft u een vast inkomen nodig. Dit kan een AOW-uitkering zijn, maar ook uw pensioen telt mee. Tot slot zal de lening uiterlijk op uw 81e verjaardag moeten zijn afgelost. Het kan dus zijn dat u te maken krijgt met een hoog maandbedrag.

Hoeveel geld kan ik lenen?

Met een seniorenlening is er een maximum bedrag dat u kunt lenen. Het is mogelijk om tot €35.000 euro te lenen. Als u in bezit bent van een eigen woning loopt dit bedrag op tot maximaal €50.000 euro. Het is afhankelijk van uw persoonlijke situatie hoeveel u maximaal kunt lenen.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening