Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is een tweede hypotheek?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is een tweede hypotheek?

Wilt u geld lenen om uw woning te verbouwen? Dan kunt u een persoonlijke lening afsluiten, maar u kunt ook een tweede hypotheek nemen. Een tweede hypotheek is een extra lening voor uw woning. Net als bij uw eerste hypotheek, heeft deze lening uw woning als onderpand.

Wel of geen tweede hypotheek?

Een tweede hypotheek afsluiten voor de verbetering van uw woning lijkt een logische keuze. Toch is dit zeker niet altijd de slimste keuze. Gebruikt u de hypotheek daadwerkelijk voor het verbouwen, renoveren of anderszins verbeteren van uw woning, dan is de rente fiscaal aftrekbaar. Dit is een groot voordeel. Daar staat tegenover dat u notariskosten, afsluitkosten en vaak ook taxatiekosten moet betalen om deze lening af te sluiten. Een tweede hypotheek is daardoor minder aantrekkelijk als u een klein bedrag wilt lenen. Voor grotere leenbedragen kan de tweede hypotheek wel interessant zijn als de kosten opwegen tegen het rentevoordeel ten opzichte van een persoonlijke lening.

Persoonlijke lening als alternatief

Voor het verbouwen van uw woning kunt u ook kiezen voor een persoonlijke lening. Ook bij deze lening is de rente aftrekbaar als u de lening gebruikt voor woningverbetering. Het grote voordeel van een persoonlijke lening is dat de lening snel geregeld is en u geen bijkomende rompslomp en kosten heeft van een notaris en taxatie. Ook betaalt u voor een persoonlijke lening geen afsluitkosten of andere kosten. De rente op een persoonlijke lening ligt weliswaar hoger dan op een hypotheek, maar zeker bij lagere bedragen kan dit opwegen tegen de extra kosten van een hypotheek. Daar komt bij dat u op een persoonlijke lening altijd boetevrij extra mag aflossen en ook oversluiten kost u niets. Bij een hypotheek kunt u hiervoor te maken krijgen met een flinke boeterente. Een persoonlijke lening geeft u daarmee meer vrijheid.

Laagste rente bij Ambtenarenlening

Kiest u voor een persoonlijke lening, dan betaalt u als ambtenaar of semiambtenaar de laagste rente bij Ambtenarenlening. Om te weten wat uw mogelijkheden zijn, kunt u altijd een vrijblijvende offerte aanvragen.

 

 

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening