Let op! Geld lenen kost geld
Offerte aanvragen

Om gratis een offerte te ontvangen, klik hier.

Wat is een woonlening?

De woonlening is een overkoepelende term voor leningen die u af kunt sluiten voor uw huis. Zo kunt u een woonlening afsluiten om een huis te kopen, een huis te bouwen, uw huis te verbouwen, een stuk grond te kopen of uw huis te renoveren. De woonlening is altijd een lening op maat. De lening die u afsluit, wordt namelijk aangepast aan uw wensen, behoeften en mogelijkheden.

Waarom een woonlening afsluiten?

U heeft plannen met uw huis, maar u heeft niet voldoende financiële middelen om deze ideeën uit te voeren. Als u het project toch door wilt laten gaan, kunt u ervoor kiezen een woonlening af te sluiten. U betaalt het geld op vaste tijdstippen en tegen een vaste of variabele rente terug.

Wilt u een huis kopen of bouwen? Dan kiest u voor een hypothecaire lening. Dit krediet is speciaal in het leven geroepen voor het kopen of bouwen van een huis.

Verschillende soorten woonleningen

Er zijn drie soorten woonleningen: de persoonlijke lening, het doorlopend krediet en de hypothecaire lening.

De persoonlijke lening

Wilt u uw huis verbouwen, renoveren of op een andere wijze verbeteren? Dan kunt u een persoonlijke lening afsluiten. Deze lening heeft een vaste looptijd, een vaste maandelijkse aflossing en een vaste rente. Met een persoonlijke lening weet u precies waar u aan toe bent.

Veel mensen die een woonlening af willen sluiten, kiezen voor de persoonlijke lening. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, krijgt u het geld van deze lening direct op uw rekening. Gebruikt u de lening voor de verbouwing of verbetering van uw woning, dan is de betaalde rente bovendien aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Tip: als (semi)ambtenaar sluit u tegen de laagste rente van Nederland een persoonlijke lening af bij Ambtenarenlening.

Het doorlopend krediet

Voor het verbeteren van uw woning, kunt u ook een doorlopend krediet afsluiten. Deze lening heeft geen vaste looptijd en ook geen vaste rente. Wel heeft de lening een vaste maandelijkse aflossing. Sluit u een doorlopend krediet af, dan krijgt u een bepaalde kredietlimiet. Binnen deze limiet mag u onbeperkt lenen. Ook bedragen die u al heeft afgelost, mag u opnieuw opnemen. Daarom heeft de lening geen vaste looptijd.

Het doorlopend krediet heeft geen fiscaal voordeel, zoals de persoonlijke lening dit wel heeft. De rente die u over uw lening betaalt, kunt u niet aftrekken van uw inkomstenbelasting. Op fiscaal gebied is de persoonlijke lening dan ook interessanter dan het doorlopend krediet.

Tip: werkt u in de publieke sector, dan sluit u tegen de laagste rente van Nederland een doorlopend krediet af bij Ambtenarenlening.

De hypothecaire lening

U gebruikt de hypothecaire lening of hypotheek om een huis te kopen. Ook kunt u deze lening gebruiken om een stuk grond te kopen en hier een huis op te bouwen. Het huis dat u koopt met de hypothecaire lening, dient als onderpand van het krediet. Omdat er een onderpand is, is de rente van deze lening lager dan de rentepercentages van de persoonlijke lening en het doorlopend krediet.

Heeft u al een hypotheek en wilt u uw huis verbouwen, renoveren of op een andere manier verbeteren? Dan kunt u uw hypotheek mogelijk uitbreiden om de kosten van de verbouwing, renovatie of verbetering te betalen. Of dit mogelijk is, kunt u nagaan bij uw hypotheekverstrekker. Hou er wel rekening mee dat u voor een hogere hypotheek wellicht ook weer langs de notaris moet en eventuele andere extra kosten moet maken. Bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet is dat niet het geval.

Uw woonlening tegen de laagste rente bij Ambtenarenlening

Kiest u voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet om uw woonwensen te vervullen, dan leent u als ambtenaar of semiambtenaar tegen de laagste rente bij Ambtenarenlening. Vraag snel een vrijblijvende offerte aan voor uw leenmogelijkheden.