Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is execution only?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is execution only?

Als u een lening af wilt sluiten, kunt u een financieel adviseur benaderen. Deze specialist geeft u informatie over de verschillende soorten leningen en kan u adviseren over het voor u beste krediet en deze lening voor u afsluiten.

U kunt er ook voor kiezen een lening af te sluiten zonder advies van een financieel adviseur. Als u een lening afsluit zonder advies, wordt er gesproken over execution only. U benadert een kredietbemiddelaar om een lening af te sluiten, maar krijgt hier verder geen advies over.

Voor verschillende soorten leningen

U kunt een consumptief krediet afsluiten zonder advies van een specialist, maar het is ook mogelijk een hypothecair krediet af te sluiten op Execution Only basis. Maar execution only is alleen mogelijk en toegestaan als u het advies van de financieel adviseur echt niet nodig heeft. Dit is het geval als de exacte specificaties van de lening bij u bekend zijn, net als de gevolgen van het afsluiten van de lening.

Het voordeel van execution only

Lenen op basis van execution only heeft een groot voordeel. Sluit u uw lening af zonder het advies van een financieel adviseur, dan bent u veel goedkoper uit. Voor een adviseur moet u betalen. Deze advieskosten worden doorberekend in de prijs van uw lening. Bij execution only is er geen advies en zijn er dus ook geen advieskosten. Dit betekent dat uw lening een stuk goedkoper is.

Het nadeel van execution only

execution only lenen is goedkoper dan lenen met advies, maar er is ook een belangrijk nadeel. Sluit u een lening af zonder dat u hier deskundig advies over heeft gekregen, dan bent u zelf verantwoordelijk voor de eventuele gevolgen van uw lening. Blijkt de lening toch niet goed bij u te passen, dan bent u op uzelf aangewezen.

Kortom, execution only is goedkoper dan een lening met advies, maar brengt wel meer risico’s met zich mee.

Wel of geen execution only?

Heeft u zelf voldoende kennis over de lening die u af wilt sluiten? Dan kunt u een execution only lening afsluiten. Ook als u al betaald heeft voor een compleet advies in het verleden en alleen nog een lening af moet sluiten, kunt u kiezen voor execution only. En wilt u geld besparen op uw lening? Dan kunt u ook Execution Only lenen. Houd er wel rekening mee dat dit niet alleen financieel voordeel met zich meebrengt, maar ook een nadeel heeft.

Heeft u totaal geen idee wat voor lening u af moet sluiten, dan is execution only wellicht minder geschikt voor u. Ook als u de ins en outs van uw lening niet goed kent of u hier onzeker over bent, kan advies van een financieel adviseur nuttig zijn. Om te voorkomen dat u in de problemen komt, kan wat extra betalen voor een nuttig advies verstandig zijn.

Execution only bij Ambtenarenlening

Wilt u een lening afsluiten op basis van execution only en bent u werkzaam in de publieke sector, dan komt u in aanmerking voor de lage rente van Ambtenarenlening. Als ambtenaar of semiambtenaar leent u bij Ambtenarenlening namelijk tegen de laagste rente van Nederland. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor de mogelijkheden.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening