Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is financial lease?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is financial lease?

U wilt een nieuwe auto kopen, maar u heeft niet voldoende financiële middelen om het voertuig van uw keuze aan te schaffen. Dan is financial lease een mogelijkheid.

Bij financial lease leent u (een deel van) het aankoopbedrag van uw nieuwe auto. De leasemaatschappij schiet (de rest van) het aankoopbedrag van uw nieuwe auto voor. U betaalt deze lening iedere maand terug. Als u de lening heeft terugbetaald, bent u juridisch eigenaar van de auto. Heeft u uw lening nog niet terugbetaald, dan bent u alleen economisch eigenaar. Dit betekent dat u de kosten zakelijk kunt aftrekken, maar op papier nog niet écht de eigenaar bent.

Hoe werkt het?

Financial lease werkt erg gemakkelijk. Als u een auto wilt kopen, benadert u een leasemaatschappij. De leasemaatschappij schiet de aankoopprijs van de auto voor. Wilt u slechts een deel van de kosten leasen? Dan betaalt u een deel van de aankoopprijs zelf en sluit u voor het resterende deel een leasecontract af.

Als u financial lease heeft afgesloten, kunt u de auto direct meenemen. U betaalt uw lening bij de leasemaatschappij maandelijks terug tot de lening helemaal is afgelost. In de tussentijd bent u wel de economische eigenaar van de auto, maar niet de juridische eigenaar. Pas als u uw lening helemaal heeft afbetaald, is uw voertuig volgens de wet ook echt van u.

De looptijd van een financial leasecontract ligt doorgaans tussen de 12 en 60 maanden. Het bedrag dat u maandelijks moet betalen, is afhankelijk van de aankoopprijs van uw auto en de looptijd van uw contract. Betaalt u een aanbetaling en/of slotsom? Dan wordt het bedrag dat u maandelijks af moet lossen, iets lager.

U kunt een financial leasecontract afsluiten als particulier, maar ook als ondernemer. Als u ondernemer bent, sluit u een zakelijk leasecontract af voor uw auto. Als particulier sluit u een privé leasecontract af.

De voordelen van financial lease

Financial lease heeft diverse voordelen. Het belangrijkste voordeel van financial lease is dat u een auto kunt kopen zonder dat u een grote investering moet doen. U kunt uw nieuwe auto meteen mee naar huis nemen, zonder dat u uw spaarrekening leeg hoeft te trekken. Ook bent u uiteindelijk volledig eigenaar van de auto. De maandelijkse kosten die u aan uw leasemaatschappij betaalt, betaalt u dus niet voor niets.

Een ander voordeel van financial lease, is dat u direct economisch eigenaar van uw nieuwe auto bent. Bent u ondernemer, dan kunt u diverse kosten van uw winst aftrekken. Het gaat om de renteaftrek, de investeringsaftrek, de afschrijving en de milieu-investeringsaftrek bij een volledig elektrisch aangedreven auto. Deze aftrekposten maken het financieel aantrekkelijk om als ondernemer voor financial lease te kiezen.

De nadelen van financial lease

Financial lease heeft ook nadelen. Zo betaalt u altijd rente over het bedrag dat u maandelijks aan uw leasemaatschappij moet betalen. Dit betekent dat de totale kosten van uw auto omhoog gaan. Hierdoor bent u met financial lease aan het einde van de rit altijd duurder uit.

Daarnaast loopt u als eigenaar risico op een eventuele waardevermindering. Is de restwaarde van de auto lager dan u verwacht had? Dan draait u voor dit verlies op. Als economisch eigenaar van de auto moet u bovendien zelf de verzekerings-, onderhouds- en reparatiekosten betalen. Bij operational lease is dit niet het geval. Met dit leasecontract betaalt u een all-in bedrag, waar de onderhouds- en reparatiekosten van de auto in op worden genomen.

Tot slot zit u aan een financial leasecontract vast. Het is niet mogelijk om dit contract tussentijds op te zeggen, bijvoorbeeld om een nieuwe auto te kopen. Ook als u in geldproblemen komt, zit u aan het contract vast. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden als u een leasecontract tekent.

Geld lenen voor een auto?

Bent u liever direct eigenaar van de auto, dan kunt u ook kiezen voor een lening als u zelf te weinig middelen heeft om een auto te kopen. Dit is vaak ook nog eens goedkoper dan leasen. Als ambtenaar of semiambtenaar sluit u deze lening tegen de laagste rente af bij Ambtenarenlening.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening