Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is full operational lease?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is full operational lease?

Bij een leaseauto denkt u waarschijnlijk het eerst aan een auto van de zaak of aan private lease. Dit zijn de meest bekende termen bij autolease. Binnen die twee categorieën zijn twee constructies mogelijk die bepalen wat u betaalt en hoe het eigendom van de leaseauto is geregeld. Een van de bekendere constructies is de full operational lease.

Full operational lease

Operational lease is de meest voorkomende constructie bij het leasen van een auto. Deze constructie is het beste te vergelijken met het langdurig huren van een auto, voor een vaste prijs per maand. De voorwaarde is dat u uw auto aan het einde van de leaseperiode weer bij de leasemaatschappij inlevert.

Bij operational lease neemt de leasemaatschappij de volledige investering in de auto voor haar rekening. Als bestuurder bent u nooit juridisch eigenaar van de auto. Ook eventuele reparatiekosten zijn voor de leasemaatschappij. In de maandprijs is hiervoor een bedrag berekend, maar het risico op hogere kosten ligt bij de maatschappij.

U kunt de auto niet terug laten komen in de financiën van uw eigen organisatie. Dit komt omdat alleen u het recht heb om de auto te gebruiken. Een nadeel van operational lease is dat de auto nooit uw eigendom zal zijn. De leasemaatschappij blijft eigenaar.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening