Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is het verschil tussen een persoonlijke lening en kopen op afbetaling?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is het verschil tussen een persoonlijke lening en kopen op afbetaling?

Doet u een grote aankoop bij een webshop of wilt u een nieuwe inboedel aanschaffen, dan biedt de winkel u vaak de mogelijkheid om het aankoopbedrag in termijnen terug te betalen zodat u niet een groot bedrag in een keer hoeft uit te geven. Heeft u het geld zelf niet voorhanden, dan kunt u ook kiezen voor een persoonlijke lening om de aankoop mee te financieren.

Bij een koop op afbetaling betaalt u de koopprijs niet direct bij aanschaf, maar in termijnen. De winkel schiet u als het ware het aankoopbedrag voor en u betaalt daar telkens een deel van terug. Bij een persoonlijke lening wordt het geleende bedrag op uw rekening gestort om daarmee een betaling te doen. U betaalt dit vervolgens in maandelijkse termijnen terug.

Vormen van krediet

Zowel kopen op afbetaling als een persoonlijke lening zijn vormen van krediet die bij BKR worden geregistreerd. Dat betekent dat beide invloed hebben op uw mogelijkheden voor een eventuele lening of hypotheek die u af wilt sluiten.

Verschil in rente

Een groot verschil tussen kopen op afbetaling en een persoonlijke lening is de rente. Die ligt bij een koop op afbetaling een stuk hoger dan bij een persoonlijke lening. Meestal rekenen winkels en webshops bij kopen op afbetaling de hoogst toegestane rente. Kopen op afbetaling is dan ook een dure vorm van lenen. De rente op een persoonlijke lening ligt een stuk lager en is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Zo lenen ambtenaren en semiambtenaren bij Ambtenarenlening tegen de laagste rente van Nederland. Dit voordeel hebben ze niet bij kopen op afbetaling.

Een ander verschil betreft het doel van het krediet. Kopen op afbetaling is direct gerelateerd aan het product dat u wilt kopen. Een persoonlijke lening kan ook voor een ander consumptief doel worden afgesloten. Binnen uw financiƫle mogelijkheden kunt u geld lenen tot een bepaalde limiet. Waar u dat geld vervolgens voor gebruikt, is aan uzelf, mits het een consumptief doel is.

Liever een persoonlijke lening?

Ziet u af van kopen op afbetaling en gaat u liever voor een lening? Vraag dan vandaag nog geheel vrijblijvend een offerte aan op Ambtenarenlening.nl. U ontvangt de mogelijkheden snel in uw mailbox.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening