Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is het verschil tussen een persoonlijke lening en rood staan?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is het verschil tussen een persoonlijke lening en rood staan?

Als u extra geld nodig heeft, kunt u hiervoor een lening afsluiten of kiezen voor een roodstand op uw betaalrekening. Op korte termijn is rood staan vaak de snelste oplossing. Omdat u al bekend bent bij de bank, is een rekening courant krediet snel en eenvoudig geregeld.

Rood staan

De mogelijkheid om een negatief saldo op uw betaalrekening te hebben, noemen we ook wel een rekening courant krediet. Hiermee kunt u tot een bepaald bedrag, de zogenaamde kredietlimiet, rood staan op uw rekening. Heeft u tijdelijk een extra buffer nodig, dan is het fijn als de bank u een rekening courant krediet kan aanbieden om een duurdere periode te overbruggen. Staat u vaak rood, dan is een persoonlijke lening wellicht een betere oplossing.

Vorm van krediet

Zowel een rekening courant krediet als een persoonlijke lening zijn vormen van krediet die bij BKR worden geregistreerd. Voordat de bank uw verzoek op roodstand of uw leningaanvraag goedkeurt, zal de bank dan ook uw registratie bij BKR bekijken.

De rente bepaalt het verschil

Wanneer kiest u nu voor rood staan en wanneer is een persoonlijke lening verstandiger? Het grootste verschil tussen een rekening courant krediet en een persoonlijke lening is de rente. Niet alleen is de rente op rood staan veel hoger, de rente is ook variabel. De rente kan dus ook zomaar stijgen waardoor rood staan nog duurder wordt. De rente op een persoonlijke lening staat de hele looptijd vast en ligt een stuk lager dan op een rekening courant krediet.

Verschil in bedrag

Een ander verschil tussen rood staan en een persoonlijke lening is dat het bij een persoonlijke lening vaak om grotere bedragen gaat. U leent een bedrag om een (grote) aankoop te doen. Bij rood staan gaat het vaak om een lager bedrag dat dient als buffer om een tijdelijk tekort te overbruggen. Ook daarom is de rente op een persoonlijke lening lager. Banken hanteren namelijk rentestaffels. Dat betekent dat de rente daalt naarmate het leenbedrag hoger wordt.

Verschil in leendoel

Het verschil in bedrag wordt grotendeels bepaald door het verschil in leendoel. Sluit u een persoonlijke lening af voor een verbouwing of de aanschaf van een nieuwe auto, een rekening courant krediet dient meer om het saldo op uw betaalrekening tijdelijk aan te vullen.

Verschil in looptijd

Een persoonlijke lening sluit u af voor een vaste looptijd. U betaalt de lening in maandelijkse termijnen terug. Aan het eind van de looptijd staat de lening op nul. Een rekening courant krediet geldt vaak voor een korte periode. Binnen die periode kunt u bedragen opnemen binnen de kredietlimiet.

Een persoonlijke lening bij Ambtenarenlening

Heeft u geld nodig en gaat uw voorkeur uit naar een persoonlijke lening, dan kunt u als ambtenaar of semiambtenaar bij Ambtenarenlening een persoonlijke lening afsluiten tegen de laagst mogelijke rente. Vraag een vrijblijvende offerte aan en wij vertellen u wat er mogelijk is.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening