Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is het verschil tussen een positieve en negatieve BKR-registratie
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is het verschil tussen een positieve en negatieve BKR-registratie

Alle kredieten van meer dan 250 euro met een looptijd van meer dan een maand, worden geregistreerd bij Bureau Krediet Registratie (BKR). Deze registratie is positief. Pas als het misgaat, doordat u bijvoorbeeld een betalingsachterstand heeft, verandert de positieve registratie in een negatieve registratie.

De registratie van uw krediet bij BKR is dus in principe een positieve registratie. Een betalingsachterstand, aflossingsregeling of andere bijzonderheid leidt tot een negatieve registratie. De registratie van een krediet blijft 5 jaar zichtbaar bij BKR. Dat geldt zowel voor een krediet dat u netjes op tijd heeft terugbetaald als voor kredieten waarop betalingsachterstanden zijn geweest, kredieten die door de bank zijn opgeÃĢist of om een andere reden tot een negatieve registratie hebben geleid.

Het voordeel van een positieve BKR-registratie

Een positieve registratie helpt u als u een nieuwe lening wilt afsluiten. Daaraan kan de bank zien dat uw betalingsgedrag prima is. Dat geeft vertrouwen om u een nieuw krediet aan te bieden. Hierdoor werkt een positieve registratie in uw voordeel en is zelfs positiever dan geen enkele BKR-registratie omdat het inzicht geeft in uw betaalgedrag. Zonder registratie is uw betaalgedrag door de bank niet te beoordelen en dus onzekerder.

Het nadeel van een negatieve registratie bij BKR

Bij een (eerdere) negatieve registratie zal de bank uw aanvraag extra kritisch beoordelen. De kans dat u bij een nieuwe lening opnieuw in de problemen komt, is namelijk groter als u eerder problemen hebt gehad. Dat is ook waarom de BKR-registratie vijf jaar zichtbaar blijft. Het moet voorkomen dat uw nieuwe krediet ook tot een negatieve registratie leidt. Een negatieve registratie bij BKR maakt het dan ook heel lastig om een financiering rond te krijgen.

Geld lenen met een positieve registratie

Het verschil tussen een positieve en negatieve BKR-registratie merkt u dus vooral als u een nieuwe lening wilt afsluiten. Heeft u een positieve registratie bij BKR en bent u benieuwd naar uw leenmogelijkheden? Ambtenaren en semiambtenaren lenen bij Ambtenarenlening tegen de laagste rente van Nederland. Vraag een vrijblijvende offerte aan om te zien wat er mogelijk is.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening