Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is het verschil tussen geld lenen bij een bank en bij een tussenpersoon?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is het verschil tussen geld lenen bij een bank en bij een tussenpersoon?

Als u op zoek bent naar een lening, vindt u verschillende aanbieders van persoonlijke leningen. Uiteraard kunt u terecht bij uw eigen huisbank waar uw bankrekening loopt, maar u kunt ook een lening afsluiten via een tussenpersoon. Een lening afsluiten via een tussenpersoon heeft verschillende voordelen. Om een goede keuze te kunnen maken, hebben we de verschillen voor u op een rij gezet.

De rente

Een belangrijke factor bij het afsluiten van een lening is de rente. Deze ligt bij reguliere banken gemiddeld genomen een stuk hoger dan bij gespecialiseerde kredietverstrekkers. Sluit u een lening af via een tussenpersoon, dan bent u vaak een stuk goedkoper uit. Uw tussenpersoon kan verschillende leningen bij diverse kredietverstrekkers voor u vergelijken en voor u de lening met de laagste rente en beste voorwaarden afsluiten. Tussenpersonen werken samen met verschillende kredietverstrekkers die een zeer lage rente aanbieden. Zo kan een tussenpersoon u een beter aanbod doen wanneer het gaat om de laagste rente en zit u niet vast aan het beperkte aanbod van uw eigen bank.

Het leenbedrag

Doordat de rente via een tussenpersoon lager ligt dan bij de bank kunt u ook meer lenen tegen dezelfde maandelijkse kosten. U krijgt dus feitelijk meer voor minder. Hoeveel u kunt lenen hangt af van uw leencapaciteit. Hoe lager de rente, hoe hoger de mogelijke leencapaciteit.

Meer of minder keuze

Sluit u een lening af via een tussenpersoon, dan kunt u kiezen uit verschillende kredietverstrekkers. U zit dus niet aan één bank vast, maar kunt goed vergelijken en zo de voor u aantrekkelijkste optie kiezen.

Wel of niet onafhankelijk

Sluit u een lening af bij uw eigen bank dan zit u vast aan het aanbod van uw bank. Een tussenpersoon is echter onafhankelijk en vergelijkt meerdere partijen en producten voor u om zo tot de beste deal te komen voor uw persoonlijke situatie. Zo zit u niet vast aan de beperkingen en voorwaarden van een bepaalde bank.

De snelheid

Over het algemeen gaat het afsluiten van een lening via een tussenpersoon sneller dan via uw eigen bank. Dat komt doordat een tussenpersoon kortere lijnen aanhoudt en voor u de kortste weg kent bij de kredietverstrekker waar u de lening wilt onderbrengen. Bij banken duurt uw aanvraag vaak langer doordat uw aanvraag over meer lijnen loopt.

Een lening afsluiten via Ambtenarenlening

Kiest u voor het afsluiten van een lening via een tussenpersoon, dan krijgt u als ambtenaar of semiambtenaar de laagste rente bij Ambtenarenlening. Ook niet-ambtenaren kunnen in aanmerking komen voor de lage rente van Ambtenarenlening. Vraag snel een vrijblijvende offerte aan voor de mogelijkheden.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening