Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is het verschil tussen private lease en financial lease?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is het verschil tussen private lease en financial lease?

Het grote verschil tussen private lease en financial lease, zit in het eigendom van de auto.

Private lease: auto blijft van de leasemaatschappij

Bij private lease leaset u tegen een vast maandelijks leasebedrag een auto voor een vooraf afgesproken periode van bijvoorbeeld 36 of 48 maanden. In dit bedrag zijn alle kosten voor reparaties, onderhoud, belasting en verzekeringen inbegrepen. U betaalt alleen nog zelf de brandstof en eventuele verkeersboetes. Gedurende de leaseperiode kunt u de auto volledig naar wens gebruiken,  rekeninghoudend met de voorwaarden in het leasecontract. De auto is en blijft echter van de leasemaatschappij. U huurt de auto als het ware van de leasemaatschappij. Aan het einde van het leasecontract levert u de auto in. Soms bestaat wel de mogelijkheid om de auto na afloop van het leasecontract van de leasemaatschappij alsnog te kopen. Informeer hiernaar bij uw leasemaatschappij.

Financial lease: u wordt eigenaar

Leaset u een auto via financial lease, dan bent u aan het einde van het leasecontract eigenaar van de auto. U koopt de auto van de leasemaatschappij. In maandelijkse termijnen, betaalt u de auto aan de leasemaatschappij terug. Naast de kosten voor brandstof en eventuele boetes, zijn ook alle kosten voor onderhoud, reparatie en verzekeringen voor uw eigen rekening. Aan het einde van het leasecontract heeft u de auto volledig afbetaald en is het uw eigendom geworden.

Liever kopen?

Naast private lease of financial lease kunt u er ook voor kiezen een auto te kopen. Als ambtenaar of semiambtenaar kunt u deze tegen de laagste rente van Nederland financieren bij Ambtenarenlening.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening