Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is kopen op afbetaling?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is kopen op afbetaling?

Wilt u een grote aankoop doen, maar heeft u niet direct het geld beschikbaar, dan kan kopen op afbetaling een aantrekkelijk alternatief zijn om de koop toch rond te maken. Veel webshops en winkels bieden de mogelijkheid voor kopen op afbetaling voor bijvoorbeeld de aanschaf van een wasmachine of meubels. Het klinkt aantrekkelijk om te kunnen kopen zonder direct te hoeven betalen, maar kopen op afbetaling kent ook een keerzijde.

Terugbetalen tegen de hoogste rente

Eigenlijk is kopen op afbetaling niets anders dan lenen voor een aankoop. U krijgt het product gelijk mee naar huis en bent er direct eigenaar van, maar u moet de winkel nog wel het aankoopbedrag in termijnen terugbetalen, met rente. Net als bij een lening. Meerdere kleine bedragen zijn minder voelbaar in de portemonnee dan een groot bedrag ineens. Toch bent u met kopen op afbetaling uiteindelijk veel duurder uit.

Duurste manier van financieren

Hoe aantrekkelijk kopen op afbetaling ook klinkt, uw aankoop direct afrekenen met uw eigen geld is altijd de goedkoopste optie. Lukt dat niet, dan kunt u kiezen voor kopen op afbetaling of een lening afsluiten. Over een koop op afbetaling betaalt u meestal de hoogst toegestane rente. Kopen op afbetaling is dan ook de duurste manier om een aankoop te financieren. Die rente is veel hoger dan u voor een persoonlijke lening betaalt.

Uw aankoop geregistreerd bij BKR

Omdat kopen op afbetaling een vorm van krediet is, wordt het ook geregistreerd bij Bureau Krediet Registratie (BKR). Daarmee heeft uw aankoop op afbetaling ook invloed op een eventuele andere lening of hypotheek die u af wilt sluiten. Hoe aantrekkelijk kopen op afbetaling ook klinkt, het is verstandig u bewust te zijn van de (financiƫle) gevolgen.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening