Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is omgekeerd sparen?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is omgekeerd sparen?

Geld lenen is omgekeerd sparen. U sluit een lening af om een aankoop te doen. Nadat u het geld ontvangen heeft, begint u met terugbetalen. In feite koopt u eerst en spaart u hierna pas. Bij sparen is dit andersom. U zorgt eerst dat u voldoende geld op uw rekening heeft en doet hierna pas een aankoop. U spaart eerst en koopt daarna pas.

Ook de rente is bij een lening tegenovergesteld aan de rente bij sparen. Leent u geld, dan betaalt u rente. Spaart u geld, dan ontvangt u rente. Daardoor wordt lenen ook wel omgekeerd sparen genoemd.

Waarom geld sparen?

Wilt u een grote aankoop doen? Dan kunt u geld sparen of geld lenen. Een groot voordeel van sparen is dat dit geen geld kost. Sterker nog, u verdient geld door geld te sparen. Uw verdiensten zijn niet hoog door de lage spaarrente, maar u hoeft in ieder geval geen geld te betalen zoals u bij een lening wel doet. Het nadeel van sparen, is dat u langer moet wachten voor u uw aankoop kunt doen. Pas als u al het geld bij elkaar heeft, kunt u uw investering doorzetten.

Waarom geld lenen?

Sluit u een lening af om een grote aankoop te doen, dan heeft u het geld voor deze aankoop direct op uw rekening. Heeft u geen zin om te wachten tot u al het geld voor uw investering bij elkaar heeft gespaard of heeft u hier simpelweg geen tijd voor? Dan kunt u beter een lening afsluiten, ofwel omgekeerd sparen. Het nadeel van het afsluiten van een lening, is dat dit geld kost. Spaarders krijgen spaarrente, u betaalt juist rente. Dit betekent dat de totale kosten van uw aankoop uiteindelijk omhoog gaan. Uw investering wordt simpelweg duurder door het geld van uw aankoop te lenen.

Sparen of lenen?

Heeft u geen haast met uw investering? Dan is sparen slimmer en voordeliger. Wilt u wel snel een aankoop doen en heeft u zelf niet voldoende geld, dan kunt u een lening afsluiten. Geld lenen kost altijd geld. Om zo goedkoop mogelijk ‘omgekeerd te sparen’, zoekt u een lening met een laag rentepercentage.

Voordelig lenen bij Ambtenarenlening

Kiest u voor lenen, dan kunt u uw aankoop als (semi)ambtenaar tegen de laagste rente van Nederland financieren met een lening van Ambtenarenlening. Weten wat de mogelijkheden zijn? Vraag dan snel een vrijblijvende offerte aan.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening