Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is open banking?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is open banking?

Open banking is de Engelse term voor open bankieren. Dankzij open banking of open bankieren kunt u eenvoudig digitaal veilig uw financiële gegevens delen met anderen. Open banking is daarmee een manier om uw financiële gegevens open te stellen voor anderen zonder dat daar nog papier aan te pas komt.

Open banking bij aangaan van een lening

Open banking wordt onder meer gebruikt bij het verstrekken van persoonlijke leningen. Wanneer u een lening wilt afsluiten, wil de bank een aantal zaken van u weten om uw aanvraag te kunnen beoordelen. Naast uw loonstrook en een kopie van uw identiteitsbewijs, gaat het dan onder andere om uw bankgegevens zoals de transacties op uw bankrekening. Banken kunnen deze gegevens met een zogenaamde API (Application Programming Interface) openstellen voor derden. Deze API maakt het kortgezegd mogelijk dat applicaties en softwaresystemen met elkaar kunnen communiceren en gegevens veilig tussen financiële instellingen en externe partijen gedeeld kunnen worden. Via open banking krijgt de bank inzicht in uw financiële huishouding en kan zo uw leningaanvraag beoordelen.

Een voorbeeld van een kredietverstrekker die gebruik maakt van open banking is Lloyds Bank. Deze bank gebruikt de Lloyds Bank Verzamel App om uw persoonlijke en financiële gegevens te verzamelen en op basis hiervan uw leningaanvraag te beoordelen. Voordat Lloyds Bank deze gegevens op kan vragen, geeft u daar toestemming voor in de app.

Uw gegevens veilig gedeeld

Dat via open banking uw bankgegevens eenvoudig gedeeld kunnen worden, wil niet zeggen dat iedereen er zomaar bij kan en uw gegevens op straat kan gooien. De gegevens van uw bankrekening en transacties kunnen alleen gedeeld worden met uw toestemming en alleen door en met partijen die daar toe gerechtigd zijn.

Uw gegevens delen met Ambtenarenlening

Wilt u geld lenen bij Ambtenarenlening, dan kunt u uw gegevens met ons delen via open banking. Kiest u liever voor de ouderwetse manier van het aanleveren van uw gegevens, dan kan dat ook. Ambtenarenlening werkt met diverse banken samen die elk hun eigen werkwijze hier in hebben. Wij kijken welke lening en geldverstrekker het beste bij u past en u beslist waar u uw lening wilt onderbrengen. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor de mogelijkheden.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening