Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is rentekorting?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is rentekorting?

Iedere lening heeft een bepaald rentepercentage. Hoe hoger dit percentage, des te hoger de kosten van de lening zijn. Ook als u een hypotheek afsluit, betaalt u rente over het bedrag dat u leent. U kunt echter korting krijgen op deze rente. Dit wordt ook wel rentekorting genoemd.

Op deze pagina leest u wanneer u in aanmerking komt voor rentekorting. Heeft u recht op rentekorting? Dan kunt u flink besparen op uw maandelijkse lasten.

Wanneer krijgt u rentekorting?

U krijgt korting op de rente van uw hypotheek als uw hypotheekschuld, ofwel het bedrag dat u nog aan uw bank moet betalen voor uw huis, lager is dan de waarde van uw woning. Hoe lager de hypotheekschuld ten opzichte van de woningwaarde, des te meer rentekorting u kunt krijgen. Uw hypotheekschuld is lager dan de waarde van uw woning als u uw hypotheek grotendeels heeft afgelost en/of als uw woning meer waard is geworden.

Situatie 1: u heeft uw hypotheek grotendeels afgelost

Iedere maand betaalt u netjes een bepaald deel van uw hypotheek terug. Als u een financiƫle meevaller heeft, kunt u ervoor kiezen extra geld af te lossen. Doet u dit eenmalig met een groot bedrag of doet u dit wat vaker met kleinere bedragen, dan wordt uw hypotheekschuld al snel aanzienlijk lager.

Als u een groot deel van uw hypotheek heeft afgelost, kan het zo zijn dat uw hypotheekschuld lager is dan de waarde van uw woning. Is dit het geval, dan krijgt u korting op de rente van uw hypotheek.

Situatie 2: uw huis is meer waard geworden

Als de prijs van uw woning is gestegen kunt u te maken hebben met een overwaarde. Dat betekent dat uw hypotheekschuld lager is dan de waarde van uw woning. Ook in dit geval kunt u korting krijgen op de rente van uw hypotheek.

Om in aanmerking te komen voor rentekorting, moet u kunnen aantonen dat uw huis overwaarde heeft. Dit kunt u laten zien met een taxatierapport. Als u recht heeft op rentekorting vanwege overwaarde, moet u dus een taxatierapport laten opstellen.

Rentekorting op een persoonlijke lening of doorlopend krediet

In het verleden kon u ook op een persoonlijke lening of doorlopend krediet rentekorting krijgen. Kredietverstrekkers gebruikten dit als lokkertje. Dat mag niet meer. Soms wordt het nog wel gebruikt als u een eigen woning heeft. Er gelden dan wel strenge voorwaarden. Zo mag u de woning niet verkopen zonder toestemming van de kredietverstrekker.

Laagste rente bij Ambtenarenlening

Bent u ambtenaar of werkt uw partner in de publieke sector zoals het onderwijs of de zorg, dan komt u in aanmerking voor de lage rente van Ambtenarenlening. Ambtenaren en semiambtenaren lenen bij Ambtenarenlening tegen de laagste rente van Nederland. Benieuwd naar uw mogelijkheden? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening