Let op! Geld lenen kost geld

Ambtenarenlening

Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.

  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld
Offerte aanvragen

Wat is rentekorting?

Iedere lening heeft een bepaald rentepercentage. Hoe hoger dit percentage, des te hoger de kosten van de lening zijn. Ook als u een hypotheek afsluit, betaalt u rente over het bedrag dat u leent. U kunt echter korting krijgen op deze rente. Dit wordt ook wel rentekorting genoemd.

Op deze pagina leest u wanneer u in aanmerking komt voor rentekorting. Heeft u recht op rentekorting? Dan kunt u flink besparen op uw maandelijkse lasten.

Wanneer krijgt u rentekorting?

U krijgt korting op de rente van uw hypotheek als uw hypotheekschuld, ofwel het bedrag dat u nog aan uw bank moet betalen voor uw huis, lager is dan de waarde van uw woning. Hoe lager de hypotheekschuld ten opzichte van de woningwaarde, des te meer rentekorting u kunt krijgen. Uw hypotheekschuld is lager dan de waarde van uw woning als u uw hypotheek grotendeels heeft afgelost en/of als uw woning meer waard is geworden.

Situatie 1: u heeft uw hypotheek grotendeels afgelost

Iedere maand betaalt u netjes een bepaald deel van uw hypotheek terug. Als u een financiële meevaller heeft, kunt u ervoor kiezen extra geld af te lossen. Doet u dit eenmalig met een groot bedrag of doet u dit wat vaker met kleinere bedragen, dan wordt uw hypotheekschuld al snel aanzienlijk lager.

Als u een groot deel van uw hypotheek heeft afgelost, kan het zo zijn dat uw hypotheekschuld lager is dan de waarde van uw woning. Is dit het geval, dan krijgt u korting op de rente van uw hypotheek.

Situatie 2: uw huis is meer waard geworden

Als de prijs van uw woning is gestegen kunt u te maken hebben met een overwaarde. Dat betekent dat uw hypotheekschuld lager is dan de waarde van uw woning. Ook in dit geval kunt u korting krijgen op de rente van uw hypotheek.

Om in aanmerking te komen voor rentekorting, moet u kunnen aantonen dat uw huis overwaarde heeft. Dit kunt u laten zien met een taxatierapport. Als u recht heeft op rentekorting vanwege overwaarde, moet u dus een taxatierapport laten opstellen.

Rentekorting op een persoonlijke lening of doorlopend krediet

In het verleden kon u ook op een persoonlijke lening of doorlopend krediet rentekorting krijgen. Kredietverstrekkers gebruikten dit als lokkertje. Dat mag niet meer. Soms wordt het nog wel gebruikt als u een eigen woning heeft. Er gelden dan wel strenge voorwaarden. Zo mag u de woning niet verkopen zonder toestemming van de kredietverstrekker.

Laagste rente bij Ambtenarenlening

Bent u ambtenaar of werkt uw partner in de publieke sector zoals het onderwijs of de zorg, dan komt u in aanmerking voor de lage rente van Ambtenarenlening. Ambtenaren en semiambtenaren lenen bij Ambtenarenlening tegen de laagste rente van Nederland. Benieuwd naar uw mogelijkheden? Vraag een vrijblijvende offerte aan.