Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat is shortlease?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat is shortlease?

Shortlease is leasen voor een korte periode. Leasecontracten van minimaal een jaar zijn het meest gangbaar, maar met het populairder worden van leasen bij zowel bedrijven als particulieren, nemen ook de mogelijkheden toe. Mensen hebben immers allemaal andere wensen en budgetten. Omdat shortlease erg aantrekkelijk kan zijn, bieden steeds meer leasemaatschappijen deze vorm van kort leasen.

Zo werkt shortlease

Zoals de naam al suggereert, kiest u bij shortlease voor een korte leaseperiode. Kort betekent in de meeste gevallen een periode van minimaal 1 maand. In die eerste maand kunt u uw contract niet opzeggen. Daarna kunt u elke maand, week of dag (afhankelijk van de maatschappij) van uw leasecontract af.

Een voordeel van shortlease is natuurlijk de enorme vrijheid die u hierbij krijgt. Bij een jaarcontract zit u er een volledig jaar aan vast en tussentijds opzeggen kost vaak veel geld. Dit kan oplopen tot wel 50 procent van de resterende openstaande betalingen. Bij shortlease speelt dit niet.

Een nadeel van shortlease is dat er soms meer verantwoordelijkheden bij u liggen (denk aan onderhoud en dergelijke) en dat de maandprijs vaak iets hoger ligt.

Is shortlease iets voor mij?

Of shortlease iets voor u is, hangt helemaal af van wat u zelf prettig vindt. Heeft u een auto nodig voor een tijdelijke baan, of wilt u uitvinden of leasen bij u past? Dan kan shortlease interessant zijn. U kunt het contract immers na een maand weer opzeggen. Maar bij langdurig gebruik is een langer durend leasecontract voordeliger.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening