Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat mag er niet op mijn bankafschrift staan bij het afsluiten van een lening?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat mag er niet op mijn bankafschrift staan bij het afsluiten van een lening?

Om een beeld te krijgen van uw financiën en te beoordelen of een persoonlijke lening in dat plaatje past, vraagt de bank u verschillende documenten aan te leveren bij de aanvraag van een lening. Een van die stukken is een recent bankafschrift. De bank bekijkt hierop onder andere of uw salaris daadwerkelijk iedere maand volledig gestort wordt en of uw woonlasten overeenkomen met wat u bij de aanvraag heeft opgegeven. Deze zaken moeten dus wél op uw bankafschrift staan. Daarnaast zijn er zaken die de bank liever niet op uw bankafschrift terugziet.

Lenen en gokken gaan niet samen

Uw bankafschrift vormt voor een groot deel uw financiële huishouding en geeft de bank een goed beeld van uw financiële situatie. Waar u de boodschappen doet vindt de bank niet relevant, maar staan er betalingen aan een deurwaarder, een incassobureau, casino of uitgaven voor online gokken op, dan interesseert de bank dat wel. Dergelijke betalingen ziet de bank liever niet op uw afschrift en zijn reden om uw leningaanvraag af te wijzen. Betalingen aan een deurwaarder of incassobureau geven de bank het beeld dat u niet aan uw betalingsverplichtingen kunt voldoen. Het risico dat u ook problemen krijgt bij het terugbetalen van uw lening is voor de bank te groot. Ook gokactiviteiten leiden tot een afwijzing van uw lening vanwege het verslavende karakter en de grote bedragen die er mee gemoeid kunnen gaan.

Ook terugboekingen (storneringen) van betalingen roepen vragen op bij de bank, evenals de opname of overboeking van grote bedragen. Als u dit goed kunt verklaren, hoeft dit zeker niet tot een afwijzing te leiden. Dubieuze betalingen laten de alarmbellen wel rinkelen.

Voorkom afwijkingen op uw bankafschrift

Wilt u uw leningaanvraag laten slagen, dan is het dus belangrijk om de bank niet uit te lokken tot vragen over uw bankafschrift. Staat uw salaris er netjes op, klopt uw huur of hypotheek en betaalt u uw rekeningen netjes zonder ‘afwijkingen’, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de afhandeling van uw lening, mits alle andere seinen ook op groen staan.

Geld lenen bij Ambtenarenlening

Zijn uw bankafschriften ‘schoon’ en bent u benieuwd naar uw leenmogelijkheden? Vraag dan gerust een vrijblijvende offerte aan. Als ambtenaar of semiambtenaar betaalt u bij Ambtenarenlening de laagste rente.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening