Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat moet ik doen als ik mijn lening wil verhogen?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat moet ik doen als ik mijn lening wil verhogen?

Heeft u meer financiële ruimte nodig dan uw huidige lening biedt, dan wilt u uw lening mogelijk verhogen. Het verhogen van een persoonlijke lening is echter niet mogelijk. Wel kunt u uw huidige lening oversluiten naar een nieuwe hogere lening of een tweede lening afsluiten voor het bedrag dat u extra nodig heeft.

Persoonlijke lening verhogen niet mogelijk

Een lening verhogen is simpelweg niet mogelijk, omdat uw situatie veranderd kan zijn en ook de rente schommelt. De bank zal het bedrag dat u meer nodig heeft, daarom beoordelen als een nieuwe aanvraag. Wordt de aanvraag goedgekeurd dan betaalt u over de nieuwe lening de dan geldende rente. Die rente is niet alleen afhankelijk van de rentestand op dat moment maar ook van uw eigen financiële situatie. Zo kan het zijn dat uw huidige situatie een groter risico vormt voor de bank waardoor u in een hogere risicoklasse valt met een hoger rentetarief.

Oversluiten of tweede lening afsluiten

Of u kiest voor oversluiten van uw huidige lening of het afsluiten van een tweede lening, zal grotendeels afhangen van de rente. Is de rente gestegen ten opzichte van de rente op uw huidige lening, dan is een tweede lening waarschijnlijk de aantrekkelijkste optie. U betaalt de hogere rente dan alleen over de tweede lening. Uw huidige lening loopt ongewijzigd door. Bij een rentedaling is oversluiten en een nieuwe hogere lening afsluiten waarschijnlijk voordeliger. U betaalt dan over de volledige nieuwe lening de lagere rente waarmee u tevens de oude lening aflost. Oversluiten kost u bovendien niets.

Meer lenen bij Ambtenarenlening

Wilt u ook meer lenen? Neem dan contact op met Ambtenarenlening. Wij bekijken graag de mogelijkheden en de voor u aantrekkelijkste optie. Vraag daarom vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening