Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat moet ik doen als ik schade heb aan mijn private leaseauto?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat moet ik doen als ik schade heb aan mijn private leaseauto?

Schade aan uw leaseauto is altijd vervelend en geeft veel rompslomp. Gelukkig neemt de leasemaatschappij u veel werk uit handen en regelen zij de afhandeling van de schade en betaling. In de aanvullende voorwaarden of de verzekerings- of dekkingsbepalingen van de leasemaatschappij staat wat u moet doen bij schade.

Bij schade is het belangrijk zo snel mogelijk de leasemaatschappij te informeren. Zij kunnen u precies vertellen wat u moet doen en zorgen ervoor dat u de juiste hulp ontvangt. In de voorwaarden vindt u al de eerste instructies over wat te doen bij schade. Leasemaatschappijen hebben een uitgebreid netwerk van schadeherstelbedrijven en kunnen u adviseren waar u voor het herstel terecht kunt.

Eigen risico

Vaak geldt er een eigen risico bij schade. Is het niet uw schuld en kan de schade verhaald worden, dan krijgt u de eigen bijdrage terug. Ook als de dader of tegenpartij niet bekend is, kan er soms met behulp van getuigen toch een beroep worden gedaan op het Waarborgfonds Motorverkeer. De leasemaatschappij regelt via de verzekeringsmaatschappij dat de schade zo gunstig mogelijk wordt afgehandeld.

Welke schade is verzekerd?

Uw leaseauto is altijd verzekerd tegen het risico van schade aan derden. Dat is gedekt in de verplichte WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid). Soms keert de verzekering de schade niet uit, maar wordt de schade verhaald op de bestuurder. Dit is het geval als de schade ernstig verwijtbaar is, zoals bij een te hoog alcoholpercentage in het bloed. In dat geval klopt de leasemaatschappij bij u aan om de schade te betalen.

Via een cascoverzekering is ook de schade aan de auto zelf gedekt. Ook hier geldt dat de verzekering geen schade uitbetaald als er bijvoorbeeld alcohol in het spel was.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening