Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat zijn de eigenschappen van een autolening?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat zijn de eigenschappen van een autolening?

Een autolening is specifiek bedoeld voor de financiering van een auto. Deze lening is niets anders dan een persoonlijke lening met als leendoel een auto. De eigenschappen van een autolening zijn dan ook gelijk aan die van een persoonlijke lening.

Het leendoel

Zoals de naam al aangeeft is een auto het leendoel van een autolening. Omdat het een persoonlijke lening is, kunt u de lening ook ergens anders voor gebruiken zolang het doel maar consumptief is. Dat betekent dat u de lening niet voor een zakelijk doel mag gebruiken. De bank wil dan ook graag van u weten waar u de lening voor wilt afsluiten. Is het doel een auto, dan kan de bank de looptijd van de lening beperken.

De looptijd

De looptijd van een autolening staat vast. Bij het afsluiten weet u precies hoe lang de lening loopt en wanneer de lening volledig is afgelost. Sneller aflossen mag, dan wordt de looptijd korter en bent u goedkoper uit. U betaalt dan immers minder lang rente over het openstaande bedrag. Sommige banken hanteren voor het leendoel auto een beperkte looptijd van bijvoorbeeld 72 maanden. Daarmee willen ze voorkomen dat u de lening nog aan het terugbetalen bent, terwijl u de auto al niet meer heeft of deze inmiddels veel minder waard is geworden. Welke looptijd u kunt krijgen, hangt dan ook af van de kredietverstrekker waar u de lening af wilt sluiten.

De rente

Ook de rente van de autolening staat vast. U sluit de lening af tegen een vaste rente die gedurende de looptijd van de lening niet stijgt of daalt. U weet dus precies waar u aan toe bent. Maar daalt de rente, dan mag u de lening altijd boetevrij tussentijds oversluiten en profiteert u toch van lagere maandlasten.

Boetevrij aflossen en oversluiten

Een groot voordeel van een autolening ten opzichte van bijvoorbeeld een hypotheek, is dat u een autolening altijd tussentijds en zonder kosten mag oversluiten als bijvoorbeeld de rente daalt. Ook mag u onbeperkt en zonder boete extra aflossen. Zowel voor oversluiten als extra aflossen mogen banken geen boete of andere kosten in rekening brengen. Zo bent u zelf baas over de lening en bepaalt u wanneer u ervan af wilt. Met extra of eerder aflossen bent u ook nog eens goedkoper uit omdat u minder lang rente betaalt. Dat geldt natuurlijk ook als u de lening oversluit naar een lening met een lagere rente.

Ook een autolening afsluiten?

Ambtenaren en semiambtenaren sluiten bij Ambtenarenlening een autolening af tegen de laagste rente van Nederland. Zij zijn statistisch gezien de beste betalers wat banken belonen met de laagste rente. Met een vrijblijvende offerte weet u gelijk wat de mogelijkheden zijn.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening