Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat zijn de eigenschappen van een doorlopend krediet?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat zijn de eigenschappen van een doorlopend krediet?

Per 1 maart 2022 is het niet meer mogelijk om een nieuw doorlopend krediet af te sluiten. Heeft u al een doorlopend krediet, dan loopt deze gewoon door tot u het krediet volledig heeft terugbetaald. De eigenschappen van een doorlopend krediet leest u hieronder.

De lening heeft alleen een kredietlimiet

Een doorlopend krediet is een lening met kredietlimiet. Dit is het bedrag dat u maximaal kunt lenen. Bij een doorlopend krediet met een limiet van 10.000 euro, kunt u maximaal 10.000 euro lenen. Minder lenen is ook mogelijk. U bepaalt zelf hoeveel geld u opneemt en wanneer. Wel moet u altijd onder de kredietlimiet van de lening blijven.

De lening heeft een variabele rente

Een doorlopend krediet heeft een variabele rente. Dit betekent dat het rentepercentage van de lening gedurende de looptijd kan dalen, maar ook kan stijgen. Sluit u een lening af met een rentepercentage van 4 procent? Dan kan de rente het ene jaar dalen naar 3,8 procent en het andere jaar juist stijgen met 0,2 procent. De kosten van het doorlopend krediet staan dan ook niet vast.

Goed om te weten: u betaalt alleen rente over het bedrag dat u opgenomen heeft, ofwel het bedrag dat u daadwerkelijk leent. Heeft u een kredietlimiet van 10.000 euro en leent u 2.000 euro, dan betaalt u rente over 2.000 euro.

De lening heeft geen vaste looptijd

Een doorlopend krediet heeft geen vaste looptijd. Dit komt omdat u de bedragen die u al heeft afgelost, weer opnieuw op kunt nemen. Hierdoor heeft uw lening geen einddatum. Wel kunt u uw lening altijd gedeeltelijk of zelfs helemaal tussentijds aflossen, zonder extra kosten.

De lening heeft een vaste aflossing

Het doorlopend krediet heeft geen vaste rente, maar wel een vaste aflossing. De maandelijkse aflossing van het doorlopend krediet is doorgaans een percentage van de kredietlimiet. Dit kan 1 procent zijn, maar ook 1,5 procent of 2 procent. Dit verschilt per lening.

De lening is niet fiscaal aftrekbaar

Tot slot is het goed om te weten dat de rente die u over uw doorlopend krediet betaalt, niet fiscaal aftrekbaar is. Dit betekent dat u de betaalde rente van het doorlopend krediet niet kunt verrekenen met uw inkomstenbelasting. Bij de persoonlijke lening is dit wel mogelijk.

Laagste rente bij Ambtenarenlening

Per 1 maart 2022 kunt u geen nieuw doorlopend krediet meer afsluiten bij een kredietverstrekker. De persoonlijke lening is een aantrekkelijk alternatief met een lagere rente. Bent u ambtenaar of bent u werkzaam in het onderwijs of de zorg, dan profiteert u van de lage rente van Ambtenarenlening. Dit geldt ook als uw partner in de publieke sector werkt. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de mogelijkheden.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening