Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat zijn de nadelen van private lease?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat zijn de nadelen van private lease?

Als u een nieuwe auto wilt, kunt u ervoor kiezen deze te kopen of er een te huren via private lease. Private lease heeft verschillende voordelen. U rijdt bijvoorbeeld altijd in een nieuwe auto zonder deze zelf aan te hoeven schaffen. Voordat u een keuze maakt, is het ook belangrijk na te denken over de nadelen.

Financiële verplichting

Een belangrijk nadeel kan zijn dat u voor langere tijd een financiële verplichting aangaat, waar u niet altijd even makkelijk vanaf kunt. Verandert er iets in uw situatie, bijvoorbeeld door ontslag of een echtscheiding, dan kan het duur zijn om van uw leasecontract af te komen. Het is dan ook verstandig u vooraf goed in de voorwaarden van de aanbieder te verdiepen.

Meer kilometers zijn duurder

Binnen het leasecontract spreekt u af hoeveel kilometers u per jaar verwacht te gaan rijden. Uw maandbedrag is op dit aantal gebaseerd. Rijdt u toch meer, dan moet u daar extra voor betalen. Hoeveel dat is, verschilt per maatschappij. Wel zijn deze kilometers vaak duurder dan de kilometers binnen uw contract. Rijdt u juist veel minder dan het aantal afgesproken kilometers, dan krijgt u dit niet altijd vergoed en betaalt u feitelijk te veel. Bedenk daarom van tevoren hoeveel kilometer u ongeveer denkt te gaan rijden en ga na wat het betekent als u boven de kilometergrens uitkomt.

De auto is niet uw eigendom

Ook al rijdt u jaren in de auto, hij is niet uw eigendom. Is het leasecontract afgelopen, dan is de restwaarde van de auto voor de leasemaatschappij. Sommige maatschappijen bieden wel de mogelijkheid om de auto aan het einde van het leasecontract over te nemen tegen de restwaarde. Om eigenaar van de auto te worden, kunt u ook kiezen voor financial lease.

Registratie bij BKR

Omdat u een financiële verplichting aangaat, wordt een private lease contract ook aangemeld bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Dit kan dan invloed hebben op een eventuele lening of hypotheek die u in de toekomst af wilt sluiten. 65 procent van het leasebedrag telt BKR mee als financiële verplichting. Dit deel heeft dus invloed op het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor uw lening of hypotheek.

No-claim kan vervallen

Stapt u over van een eigen auto naar private lease, dan behoudt u uw opgebouwde schadevrije jaren. Wel kan, afhankelijk van de verzekeraar, uw no-claimkorting komen te vervallen. Binnen het leasecontract betaalt u namelijk een vast bedrag voor de verzekering en telt een eventuele no-claimkorting niet mee. Informeer hiernaar bij uw leasemaatschappij.

Liever kopen?

Wegen de nadelen voor u zwaarder dan de voordelen en kiest u toch liever voor een koopauto, dan kunt u deze als ambtenaar of semiambtenaar tegen de laagste rente van Nederland financieren bij Ambtenarenlening.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening