Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat zijn de risico’s van het afsluiten van een persoonlijke lening?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat zijn de risico’s van het afsluiten van een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening biedt uitkomst als u geld nodig heeft voor een grote aankoop of verbouwing en dat niet op uw spaarrekening hebt staan. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunt u een persoonlijke lening afsluiten tot maximaal 75.000 euro. Geld kunnen lenen is fijn, maar brengt ook risico’s met zich mee.

Uw situatie verandert

De bank beoordeelt uw leenmogelijkheden aan de hand van uw persoonlijke situatie. Omdat banken strenge normen hanteren, let de bank erop dat de lening past bij uw mogelijkheden en daarmee verantwoord is. Dat is echter een momentopname. Verandert uw situatie, dan kan uw financiƫle plaatje er heel anders uit komen te zien en kan het terugbetalen van de lening een stuk lastiger worden.

U verliest uw baan

Uw lening is gebaseerd op uw inkomen en lasten. Valt dit weg door werkloosheid of arbeidsongeschiktheid, dan is het de vraag of uw uitkering voldoende is om in uw levensonderhoud te voorzien en daarnaast maandelijks uw lening te kunnen betalen. Banken vinden het daarom belangrijk dat u een stabiel inkomen hebt en een vast dienstverband. Raakt u toch uw baan kwijt of raakt u arbeidsongeschikt, dan moet u samen met de bank kijken naar een oplossing om uw lening terug te betalen. Banken houden vanaf zo’n tien jaar voor uw pensioen al rekening met uw pensioeninkomen. Een lager inkomen door pensionering is door de bank dus al ingecalculeerd.

U gaat scheiden

Woont u samen of bent u getrouwd, dan kunt u een persoonlijke lening alleen op uw beide namen afsluiten. Besluit u uit elkaar te gaan, dan blijft u beide verantwoordelijk voor de volledig openstaande lening. Kunt u de lening in de nieuwe situatie niet meer betalen, dan moet de lening afgelost worden of uw ex-partner moet de lening overnemen. Ook kunt u door de bank laten beoordelen of de lening zodanig gesplitst kan worden dat u uw deel kunt betalen. U krijgt dan een kleinere lening alleen op uw naam.

U overlijdt

Komt u voor de einddatum van de lening te overlijden, dan moet de lening door uw nabestaanden worden terugbetaald. Laat u een erfenis achter, dan kan dit gebruikt worden voor de aflossing. Om het risico op overlijden voor het einde van de looptijd te beperken, hanteren banken bij het afsluiten van een persoonlijke lening een maximum leeftijd van 70 tot 75 jaar. Sluit u op deze leeftijd een lening dan ligt de rente ook wat hoger en moet de lening in een kortere tijd worden terugbetaald.

Moeite met terugbetalen? Meld het aan uw kredietverstrekker

U kunt het risico op werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en overlijden eventueel afdekken met het afsluiten van een passende verzekering. Komt u in een vervelende situatie terecht die het terugbetalen van uw lening bemoeilijkt, meldt dat dan bij uw kredietverstrekker. Samen kunt u op zoek naar een oplossing om onnodige problemen te voorkomen. Banken zijn altijd bereid met u mee te denken en bijvoorbeeld een regeling met u te treffen zodat u de lening toch kunt aflossen.

Laagste rente bij Ambtenarenlening

Omdat risico’s bij het leven horen en u soms gewoon extra geld nodig heeft, is het prettig om te weten dat u als ambtenaar of semiambtenaar de laagste rente betaalt bij Ambtenarenlening. Als u een vrijblijvende offerte aanvraagt, zetten we de mogelijkheden graag voor u op een rij.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening