Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wat zijn risicoklassen bij een lening?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wat zijn risicoklassen bij een lening?

Bij het afsluiten van een lening, bekijkt de kredietverstrekker uw persoonlijke en financiƫle situatie. Op basis hiervan bepaalt de bank welke rente u kunt krijgen. Deze rente staat niet vast, maar is altijd maatwerk. Voor het bepalen van de rente hanteren banken meerdere risicoklassen. In welke risicoklasse u terecht komt hangt onder andere af van uw inkomen, dienstverband, woonsituatie en eventuele BKR-noteringen. Hoe lager de risicoklasse waar u in zit, hoe lager de rente.

Risicoklassen

Banken kennen oplopend naar risico 4 risicoklassen: A, B, C en D. Hoe groter de bank het risico dat de bank voor uw lening inschat, hoe hoger de risicoklasse waar de bank u indeelt en hoe hoger de rente die u betaalt. Zo kan het renteverschil tussen risicoklasse A (laagste risico en rente) en D (hoogste risico en rente) wel 1 of meerdere procenten schelen.

Lenen tegen de laagste rente bij Ambtenarenlening

Werkzaam als (semi)ambtenaar en benieuwd tegen welke rente u een (persoonlijke) lening kunt afsluiten? Bij Ambtenarenlening leent u tegen de laagste rente van Nederland. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor uw mogelijkheden.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening