Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Welke gegevens mag de bank van mij vragen voor het afsluiten van een lening?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Welke gegevens mag de bank van mij vragen voor het afsluiten van een lening?

Als u een lening wilt afsluiten, heeft de bank bepaalde gegevens van u nodig om te controleren of de lening bij u past en verantwoord is. Wat de bank in ieder geval van u nodig heeft zijn een kopie van uw legitimatie, een recente loonstrook of uitkeringsspecificatie en een recente loonstrook.

Banken en kredietverstrekkers staan onder toezicht van de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM). Met dit toezicht ziet de AFM er op toe dat u als consument geen onverantwoorde verplichtingen aangaat en banken en kredietverstrekkers hun werk goed doen. Zij zijn daarom ook verplicht uw gegevens te controleren. Om dit te kunnen doen, mogen zij bepaalde gegevens van u vragen. Het gaat dan alleen om documenten die voor de beoordeling van uw aanvraag relevant zijn.

Welke gegevens zijn relevant voor uw aanvraag?

  • Een kopie van uw legitimatie. Om uw identiteit te controleren en fraude te voorkomen, vraagt de bank u om een kopie van uw paspoort of identiteitskaart.
  • Een recente loonstrook. Deze heeft de bank nodig om uw salaris en dienstverband te controleren. Bent u niet (meer) werkzaam, dan volstaat een uitkeringsspecificatie voor de controle van uw inkomen.
  • Een recent bankafschrift. Hiermee controleert de bank of uw salaris daadwerkelijk wordt betaald en of er geen onregelmatigheden zijn in uw betalingen.

Wat mag de bank nog meer vragen?

  • Heeft u een tijdelijke baan, dan mag de bank om een intentieverklaring vragen.
  • Bent u gescheiden, dan mag de bank u om een kopie van uw echtscheidingsconvenant en eventueel ouderschapsplan vragen. Hiermee kan de bank zien of u nog eventuele verplichtingen met uw ex-partner heeft.

Welke gegevens de bank precies van u nodig heeft, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Zo kunnen er voor een finale beoordeling altijd nog aanvullende gegevens nodig zijn.

Uw privacy geborgd

Kredietverstrekkers hebben zich net als anderen te houden aan de privacywetgeving. Zij mogen uw gegevens alleen gebruiken voor het doel waar ze voor worden opgevraagd. U kunt er daarom vanuit gaan dat alle gegevens die u bij de bank aanlevert, veilig zijn.

Geld lenen bij Ambtenarenlening

Wilt u geld lenen en bent u werkzaam in de publieke sector? Dan sluit u een lening tegen de laagste rente af bij Ambtenarenlening. Een vrijblijvende offerte geeft u gelijk inzicht in de mogelijkheden.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening