Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Welke informatie heeft Ambtenarenlening nodig voor het afsluiten van een lening?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Welke informatie heeft Ambtenarenlening nodig voor het afsluiten van een lening?

Als u een Ambtenarenlening wilt afsluiten, heeft Ambtenarenlening verschillende documenten van u nodig. Aan de hand hiervan beoordelen onze specialisten uw leenmogelijkheden. U vindt een overzicht van de benodigde informatie hieronder.

Kopie legitimatie

Sluit u een lening af, dan komt deze op uw naam te staan. Om te voorkomen dat een ander een lening op uw naam zou kunnen afsluiten, vraag Ambtenarenlening om een kopie van uw identiteitskaart of paspoort. Zo weten we zeker dat u ook echt degene bent die u zegt te zijn en wordt identiteitsfraude voorkomen.

U leest er meer over op de pagina ‘Waarom moet ik een kopie paspoort of identiteitskaart aanleveren bij het afsluiten van een lening?‘.

Recente loonstrook

Het geld dat u leent moet ook weer terugbetaald worden. Daarom wil de kredietverstrekker graag controleren wat u verdient en of de lening verantwoord is met uw inkomen. Daarvoor vraagt Ambtenarenlening om een kopie van een recente loonstrook.

Bent u werkloos, arbeidsongeschikt of met pensioen, dan kunt u een kopie van uw uitkeringsspecificatie aanleveren. Hou er wel rekening mee dat het met een uitkering een stuk lastiger wordt om een lening af te sluiten.

Op de pagina ‘Waarom moet ik een loonstrook aanleveren bij het afsluiten van een lening?‘ leest u er meer over.

Recent bankafschrift

Bij de aanvraag van een lening moet u ook een recent bankafschrift van een volledige maand aanleveren. Hieraan kan de bank zien of u netjes aan uw betalingsverplichtingen voldoet en of uw salaris ook daadwerkelijk op uw rekening wordt gestort. Ook controleert de bank aan de hand van het bankafschrift of uw woonlasten overeenkomen met de woonlasten die u bij de aanvraag heeft opgegeven.

Meer over het aanleveren van een bankafschrift leest u op de pagina ‘Waarom moet ik een bankafschrift aanleveren bij het afsluiten van een lening?‘.

Afschriften andere leningen

Heeft u al een of meer leningen, dan wil de bank ook van ieder van deze leningen een afschrift zien. Samen met de andere documenten, krijgt de bank hiermee een compleet overzicht van uw financiële situatie.

Kopie echtscheidingsconvenant

Bent u gescheiden, dan vraagt de bank om een kopie van uw echtscheidingsconvenant. Alimentatieverplichtingen, voor uw ex-partner en/of uw kinderen tellen als maandelijkse verplichting mee. Dit heeft invloed op uw maximale leenbedrag.

U kunt alleen een lening afsluiten als de echtscheiding volledig is afgerond. Pas dan is duidelijk wat uw nieuwe financiële situatie is en kunnen uw leenmogelijkheden worden beoordeeld. In het echtscheidingsconvenant kan de bank de afspraken met uw ex-partner zien en beoordelen welke invloed die hebben op uw financiën.

Op de pagina ‘Waarom moet ik mijn echtscheidingsconvenant aanleveren bij het afsluiten van een lening?‘ leest u meer over de gevolgen van een echtscheiding op uw leenmogelijkheden.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening