Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Welke invloed heeft inflatie op mijn lening?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Welke invloed heeft inflatie op mijn lening?

Inflatie is waardevermindering van geld. Dat betekent dat niet alleen uw spaargeld minder waard wordt, maar dat ook de waarde van uw lening daalt. U kunt minder kopen van het geleende geld, maar hoeft ook minder terug te betalen.

De invloed van de inflatie op uw lening is ook afhankelijk van de rente die u over uw lening betaalt. Is de inflatie hoger dan de rente op uw lening, dan levert lenen eigenlijk geld op. Wat u jaarlijks aan rente betaalt kunt u dan ook corrigeren door hier de inflatie van af te trekken. Bij een negatieve uitkomst verdient u geld aan uw lening.

Met de huidige oplopende inflatie in 2022 kan het aantrekkelijk zijn om geld te lenen als de rente op uw lening gelijk blijft. Zo staat de rente op een persoonlijke lening vast. Bij het stijgen van de prijzen, wordt uw lening dan steeds minder waard. Het kan dan aantrekkelijk zijn om uw aankoop nu te doen in plaats van over een tijd wanneer het duurder is geworden. Zo kost uw aankoop uiteindelijk minder als u hem nu doet en rente betaalt over uw lening, dan dat u het benodigde bedrag eerst bij elkaar spaart om de aankoop in de toekomst te doen.

Dat wil niet zeggen dat u nu maar flink moet lenen en geld moet uitgeven. De lening moet immers hoe dan ook op enig moment worden terugbetaald, ook als uw financiƫle situatie er minder rooskleurig uit ziet.

Laagste rente bij Ambtenarenlening

Als u een lening wilt afsluiten, profiteert u als ambtenaar van de laagste rente bij Ambtenarenlening. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de mogelijkheden.

 

 

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening