Welke kredietverstrekkers zijn betrouwbaar?
Kredietverstrekker word je niet zomaar. Daarvoor moet je aan strenge eisen voldoen en heb je een vergunning nodig van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De AFM houdt toezicht op alle kredietverstrekkers en houdt daarbij nauwlettend in de gaten of een kredietverstrekker zich aan de regels houdt van onder andere de Wet financieel toezicht (Wft). Gebeurt dat niet, dan kan de AFM in het ergste geval de vergunning intrekken en moet de betreffende kredietverstrekker zijn activiteiten stoppen. Om te weten welke kredietverstrekkers betrouwbaar zijn, is de AFM dan ook een goede bron.
Om geld te mogen verstrekken hebben kredietverstrekkers ook een bankvergunning nodig van de De Nederlandsche Bank (DNB). Het wel of niet beschikken over een bankvergunning zegt daarom veel.
Veel kredietverstrekkers werken tot slot volgens de gedragscode, normen en richtlijnen van de Vereniging van Financieringsondernemingen (VFN) in Nederland. Is een kredietverstrekker aangesloten bij de VFN, dan conformeert de kredietverstrekker zich aan het beleid van deze vereniging.
Wat zeggen anderen?
Twijfelt u over de betrouwbaarheid van een kredietverstrekker, dan is het verstandig om op internet te zoeken naar de ervaringen die anderen met de betreffende kredietverstrekker hebben.
Betrouwbaar lenen bij Ambtenarenlening
Ambtenarenlening, de kredietbemiddelaar voor ambtenaren en semiambtenaren, bemiddelt voor diverse betrouwbare kredietverstrekkers zoals DEFAM, BNP Paribas, Qander en Lloyds Bank. Als ambtenaar profiteert u bovendien van de laagste rente. Wilt u voordelig geld lenen bij een betrouwbare partij? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.