Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Welke risico’s loop ik als ik geld leen?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Welke risico’s loop ik als ik geld leen?

Aan het lenen van geld zijn altijd risico’s verbonden. De meeste mensen betalen hun lening netjes terug, maar u kunt ook in de problemen komen bij het terugbetalen van de lening. Dit heeft vaak te maken met de risico’s die bij het afsluiten van een lening komen kijken. Weke dat zijn en hoe u ze kunt beperken, leest u hier.

Risico #1: overlijden

Heeft u een lening op uw naam staan en komt u te overlijden? Dan moeten uw nabestaanden uw lening terugbetalen. U kunt er bij het afsluiten van een lening voor kiezen om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten om uw nabestaanden na uw overlijden niet onnodig te belasten. Is er een erfenis, dan kunnen uw nabestaanden deze gebruiken om de lening (gedeeltelijk) terug te betalen.

Risico #2: onverwacht minder inkomen

Een ander risico waar u rekening mee moet houden, is een onverwacht lager inkomen. Stel, u krijgt een ongeluk en bent hierna arbeidsongeschikt. Omdat u niet meer kunt werken, krijgt u een uitkering. Deze is echter veel lager dan uw salaris. Hierdoor is het moeilijker uw lening terug te betalen en kunt u in de problemen komen met uw krediet. Ook kan uw inkomen plotseling naar beneden gaan als u uw baan verliest.

Risico #3: een hogere rente

Sluit u een persoonlijke lening af? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken om een hogere rente. De rente van een persoonlijke lening staat namelijk altijd vast. Heeft u een doorlopend krediet, dan kan de rente wel stijgen (en dalen). De rente van een doorlopend krediet is namelijk variabel. Gaat de rente omhoog, dan stijgen de kosten van de lening en daarmee uw maandelijkse lasten.

De risico’s beperken met verzekeringen

U kunt de risico’s van uw lening beperken door een verzekering af te sluiten. Met de juiste verzekering staat u er bijvoorbeeld niet alleen voor als u uw baan verliest, arbeidsongeschikt raakt of als uw partner overlijdt. Sommige kredietverstrekkers verplichten u zelfs om een verzekering af te sluiten voor uw lening.

Let op: de kosten van uw lening stijgen als u een verzekering afsluit. Het is belangrijk hier rekening mee te houden. Wellicht kunt u wat minder geld lenen, zodat u geld over houdt voor het afsluiten van een goede verzekering. Zo beschermt u uzelf goed tegen de risico’s.

Geld lenen tegen de laagste rente

Wilt u geld lenen tegen de laagst mogelijke rente? Dan bent u als ambtenaar of semiambtenaar het voordeligst uit bij Ambtenarenlening. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor de mogelijkheden.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening