Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Welke verschillende financieringen zijn er?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Welke verschillende financieringen zijn er?

Als je een financiering nodig hebt, zijn er diverse mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een rekening courant krediet. Het is dan mogelijk om rood te staan, waardoor je altijd beschikt over extra geld. Je kunt ook een persoonlijke lening of een zakelijke financiering bij de bank aanvragen of kiezen voor crowdfunding. Een andere optie is lenen bij familie of vrienden. Hieronder leest u welke mogelijkheden er zijn en welke voor- en nadelen het met zich meebrengt.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een lening waarbij je het hele leenbedrag in één keer op je rekening krijgt. Vervolgens betaal je elke maand een vast bedrag terug. Je maandelijkse aflossing, de rente en de looptijd (hoelang je over het afbetalen doet) staan bij een persoonlijke lening vooraf vast. Zo weet je precies waar je aan toe bent en wat de persoonlijke lening kost.

Rekening courant krediet

Een mogelijkheid om een financiering te kunnen krijgen is met behulp van een rekening courant krediet. Het is een optie dat banken al een lange tijd aanbieden en zeer populair is. Je ontvangt een krediet waarmee je tot een afgesproken bedrag kunt opnemen. Het is een handige optie als je in één keer snel extra geld nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je gespreid extra geld nodig hebt voor een verbouwing waar opeens veel vraag naar is of als er onverwachte tegenslagen zijn. Over het bedrag dat je opneemt moet rente worden betaalt. Hoeveel dat is, hangt af van de afspraken die je hebt gemaakt met je bank. Het is een groot voordeel dat je altijd extra kunt opnemen, zonder dat je een lening hoeft aan te vragen. Hou wel rekening mee met extra kosten, op het moment dat je rood staat.

Zakelijke financiering bij de bank aanvragen

De rekening courant krediet, die we zojuist hebben besproken is niet geschikt als je een grotere zakelijke investering wilt doen. Denk bijvoorbeeld aan het verbouwen van het bedrijfspand of nieuwe technieken laten installeren waardoor bedrijfsprocessen sneller verlopen. In dat geval kun je overwegen om een zakelijke financiering aan te vragen bij de bank. Het geleende bedrag inclusief de rente kan vervolgens maandelijks worden afgelost. Deze optie heeft als grote voordeel dat je in één keer een flinke investering kunt doen. Een minpunt is dat deze leningen minder snel worden verstrekt door de strenge regels van de banken.

Crowdfunding

Een alternatieve financieringsmogelijkheid dat de laatste jaren steeds populairder wordt is crowdfunding. Met crowdfunding kan iedereen investeren in uw plan. Vaak gaat dit om kleine bedragen, maar door de grote aantal investeerders kunt u toch het gewenste bedrag bij elkaar krijgen. Het is een ideale manier om op een laagdrempelige manier te beginnen met investeren. Het pluspunt van crowdfunding is dat u niet te maken hebt met banken en dus ook niet met strenge eisen. Nadeel is dat u zich wel bezig moet houden met een sterke crowfundingcampge om de aandacht te trekken van potentiele investeerders.

Lening bij familie of vrienden

Als er iemand in uw omgeving is die over flink wat spaargeld beschikt, kunt u vragen of ze bereid zijn om u een geld uit te lenen. Het is een onderhandse lening waarvoor u niet hoeft te voldoen aan allerlei verschillende voorwaarden. Ook de persoon die het geld aan u uitleent, kan profiteren van diverse voordelen. Op het moment dat het geld op een spaarrekening staat, levert dat nauwelijks iets op aan rente. U kan een stuk meer rente bieden, waardoor u beide profiteert van de situatie.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening