Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Wordt een private leasecontract geregistreerd bij BKR?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Wordt een private leasecontract geregistreerd bij BKR?

Bureau Krediet Registratie (BKR) registreert alle leningen van alle Nederlanders. Dit geldt voor persoonlijke leningen en hypotheken, maar ook voor de mogelijkheid om rood te staan op uw betaalrekening en het bezit van een credit card of telefoonabonnement met telefoon. Ook bij het afsluiten van een private leasecontract gaat u een financiële verplichting aan. Daarom wordt ook een private leasecontract bij BKR geregistreerd. Wat dat voor u betekent, leest u hieronder.

Uw registratie bij BKR

Veel mensen zijn huiverig voor een registratie bij BKR. Toch hoeft zo’n registratie helemaal niet nadelig te zijn. Een BKR-registratie beschermt u tegen te hoge maandlasten en voorkomt dat u in de financiële problemen komt.

Wilt u private leasen, dan voert uw leasemaatschappij een BKR-toetsing uit. Daarbij bekijkt de leasemaatschappij welke kredieten op uw naam staan geregistreerd bij BKR en wat uw betaalgedrag is. Heeft u geen betalingsachterstanden, dan heeft u geen negatieve BKR-registraties. Zo ziet de leasemaatschappij dat u netjes aan uw verplichtingen voldoet en dat u betrouwbaar bent. Het risico voor de leasemaatschappij is daarmee zeer beperkt waardoor u makkelijker een private leasecontract kunt afsluiten, mits uw verplichtingen niet te hoog worden. Wel kan een private leasecontract invloed hebben op eventuele andere leningen die u wilt afsluiten, zoals een hypotheek.

Huis kopen en private lease

Ook bij de aanvraag van een hypotheek worden álle financiële verplichtingen die u heeft onder de loep genomen. Een BKR-toetsing is onderdeel van de standaard procedure. Uw private leasecontract heeft invloed op het bedrag dat u maximaal kunt lenen. De hypotheekverstrekker neemt de betaalverplichting voor uw auto mee in de berekening van de hypotheekruimte. Als u het maandelijks leasebedrag netjes betaalt, ziet uw hypotheekverstrekker dat u volgens afspraak aan uw verplichtingen voldoet. Hoeveel u nog mag lenen, bepaalt uw hypotheekverstrekker op basis van wettelijke richtlijnen voor verantwoorde kredietverstrekking.

Wilt u een auto gaan leasen en heeft u verhuisplannen? Dan is het verstandig na te gaan of private lease op dit moment verstandig is om te voorkomen dat uw droomhuis aan u voorbij zou kunnen gaan. Hoe meer verplichtingen u heeft, hoe minder er immers over blijft voor uw hypotheek.

Wat wordt geregistreerd?

Een private leasecontract is bij BKR terug te vinden onder de code OA (Operationele Autolease). Private lease bestaat uit een financiële component en een servicecomponent. Alleen de financiële component wordt bij BKR geregistreerd. Dit is 65 procent van het totale leasebedrag. Bedraagt uw maandelijks leasebedrag €250 bij een contract van 48 maanden, dan bedraagt het totale leasebedrag €12.000. Bij BKR wordt uw leasecontract dan geregistreerd voor 65 procent x €12.000 = €7.800. De overige 35 procent bestaat uit servicekosten van de leasemaatschappij. Deze kosten zijn voor belasting, onderhoud, reparatie en verzekeringen.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening