Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Waarom kunnen ambtenaren goedkoper lenen bij Ambtenarenlening?

Ambtenaren zijn veel beter in het terugbetalen van hun lening. Zo hadden ambtenaren in 2022 gemiddeld genomen 9 keer zo weinig achterstand als de rest van Nederland. Daarom zijn de banken waarmee wij samenwerken bereid onze klanten de laagste rente te geven.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een Ambtenarenlening?

U komt in aanmerking voor een Ambtenarenlening als u werkzaam bent in de publieke sector. Dus bijvoorbeeld als u werkt bij de overheid, provincie, gemeente, waterschap, politie, onderwijs of in de zorg. Ook als uw partner werkzaam is in de publieke sector komt u in aanmerking.

Staat de rente vast?

Bij een persoonlijke lening staat de rente vast. Deze verandert dan gedurende de looptijd niet meer. Bij een doorlopend krediet is de rente variabel. Dit houdt in dat de rente kan stijgen of dalen gedurende de looptijd. Dit gebeurt echter niet zonder aankondiging. Als het rentepercentage wordt gewijzigd krijgt u hier 14 dagen van tevoren bericht van en kunt u, mocht u dat willen, overstappen naar een andere bank of de lening omzetten in een persoonlijke lening (met een vast rentepercentage).

Wat zijn de stappen voor het afsluiten van een lening?

Om een Ambtenarenlening af te sluiten vraagt u eerst de mogelijkheden aan via onze website. Dat kunt u hier doen. Vervolgens ontvangt u van ons binnen een werkdag per mail een lijstje met de mogelijkheden die wij voor u hebben. U kunt hier uit kiezen. Vervolgens ontvangt u van ons een offerte. Deze mag u ondertekend terug sturen per mail. Ook hebben we een paar documenten nodig, zoals een kopie van het legitimatiebewijs en een bankafschrift. Vervolgens wordt de lening geregeld en wordt het leenbedrag overgemaakt.

Kan ik ook boetevrij extra aflossen?

Ja. U kunt bij Ambtenarenlening bij zowel een persoonlijke lening als een doorlopend krediet altijd extra boetevrij aflossen. Hier zit geen limiet aan.

Ik heb al een lening. Kan die bij jullie goedkoper?

Als u al een lening heeft kan die waarschijnlijk goedkoper. U kunt dan via deze pagina een offerteaanvraag doen. Wij bekijken dan de mogelijkheden of uw lening goedkoper kan.

Welke extra kosten komen er kijken bij het afsluiten van een lening?

Bij Ambtenarenlening betaalt u geen extra kosten. Het aanvragen en afsluiten van een lening is gratis. U betaalt geen afsluit en/of advieskosten. Ook komt er geen adviseur bij u thuis. U betaalt dus alleen rente en aflossing op uw lening.

Kan ik ook lenen als ik al met pensioen ben?

Ja, ook als u een gepensioneerde ambtenaar bent kunt u bij ons lenen. De banken waarmee wij samenwerken hanteren echter wel een richtlijn dat de lening voor uw 70ste levensjaar moet zijn afgelost. Als u ouder bent dan 70 jaar kunt u dus niet meer lenen.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening